Ringa, SMS:a och MMS:a till eller från utlandet

Samtal till utlandet

Det är olika utlandspriser beroende på vilket land du ringer till. Tänk på att minutpriser debiteras per startad minut. Att ringa någon med ett svenskt nummer som befinner sig utomlands kostar precis som ett vanligt samtal inom Sverige och mottagaren betalar istället den extra kostnaden.

När du ringer till utlandet behöver du ange landskoden för det land du ska ringa till. Landskoden anges innan telefonnumret. Sveriges landskod är +46 och om du ringer till Sverige från utlandet slår du därför +46 och numret du vill ringa utan första nollan. Ska du ringa 070-123 12 12 knappar du alltså in +46 70123 12 12.

Undantag för att ringa till utlandet

Det finns ett undantag och det är om du har abonnemanget Fastpris GO. Då behöver du köpa till ett saldo som du kan använda till att ringa utomlands.

Detta behöver du även göra om du har kontantkorten Fastpris eller Fastpris Mini. Köp +Saldocomviq.se/tanka eller i vår app. Du kan tanka flera +Saldo på samma gång om du behöver ett större belopp. +Saldo har ingen giltighetstid. Det betyder att om giltighetstiden för ditt kontantkort går ut finns pengarna från ditt +Saldo fortfarande kvar.

Skicka SMS till utlandet

Att skicka SMS till någon med ett svenskt nummer som befinner sig utomlands kostar precis som ett vanligt SMS inom Sverige.

Skicka SMS till utländskt nummer

Det är olika utlandspriser beroende på vilket mobilabonnemang du har och till vilket land du ska skicka ditt SMS.

Samtal från eller i utlandet

Samtal ingår när du befinner dig inom EU, Norge, Island eller Liechtenstein i våra abonnemang. Samma gäller för alla Comviqs kontantkort förutom Fastpris Mini, Kompis och BAS. Viktigt att veta är att samtal från Sverige till EU/EES fortfarande räknas som internationella samtal och taxeras enligt denna prislista. Utomlands i övriga länder kostar också extra.

Om du blir uppringd när du befinner dig i ett land utanför EU/EES så betalar du hela samtalskostnaden från Sverige till det land där du befinner dig.

Tänk på! SMS som innehåller emojis kan leda till länkande SMS. Det innebär att du kan bli debiterad för fler SMS.

Skicka MMS från eller i utlandet

För att skicka MMS när du vistas i ett land utanför EU/EES betalar du en MMS-taxa på 99 öre, men även för surfmängden MMS:et förbrukar, det vill säga hur många megabyte MMS:et väger. När du surfar i utlandet kallas det roaming. Roamingpriserna skiljer sig från land till land.

Du får ett SMS när du kommit fram med priser och information om hur du kan köpa olika datapaket.

+Saldo i övriga världen för dig med kontantkort

För övriga länder så behöver man fylla på sitt saldo med pengar, ett så kallat +Saldo. Detta gäller om du har något av kontantkorten Fastpris, Fastpris Mini eller Fastpris Polen. Med Amigos ringer du till utlandet med samma priser som för Fastpris. Skillnaden är att du inte behöver köpa till ett +Saldo.

Tanka på med +Saldo.