1. Hem
  2. eSim

eSIM

Här har vi samlat allt du behöver veta om eSIM.
eSIM Smartwatch

eSIM till smartwatch

Med eSIM till din smartwatch kan du sms:a, ringa samtal och lyssna på musik utan din mobil. Hos Comviq kan du skaffa eSIM till Apple Watch och Galaxy Watch.

Kom igång med eSim till Smartwatch

eSIM till mobiltelefon

Läs vår enkla kom igång-guide där vi går igenom de olika stegen du behöver ta, beroende på vilket mobilmärke du har.

Kom igång med eSIM
Samsung esim
eSIM kontantkort

Beställ eSIM

Det är enkelt att beställa eSIM. När du skaffar en mobil med abonnemang eller bara ett nytt mobilabonnemang kommer du i samband med din beställning kunna välja ett eSIM istället för ett fysiskt SIM-kort.

När du är klar med din beställning skickar vi ett brev hem till dig med en QR-kod som du scannar för att ladda ner ditt eSIM på mobilen.

Vad är eSIM?

eSIM är den engelska förkortningen för “embedded SIM”. Det är ett digitalt SIM-kort som finns inbyggt i din mobil. Har du en mobil med eSIM, och har aktiverat tjänsten, kommer du inte längre behöva sätta in det lilla SIM-kortet av plast i mobilen.

Comviq eSIM
Fördelar eSIM

Dubbla SIM-kort

Har du en mobil privat och en till företaget? Med eSIM kan du ha dubbla SIM-kort, du slipper krångla med två mobiler i och med att du kan ha flera nummer på en och samma mobil. Smidigt!

Förutom att det är smidigt finns det även miljöskäl till varför eSIM är så bra. Färre SIM-kort av plast behöver tillverkas, operatörer behöver inte ha massvis av SIM-kort på lager och det blir även mindre postande av fysiska kort. Bra för miljön helt enkelt.