eSIM smartwatch- kampanj

eSIM

Här har vi samlat allt du behöver veta om eSIM.
Kvinna sitter utomhus med Samsung Galaxy Watch6 på handleden.

eSIM för smartwatch

Kampanj! Just nu får du som ny kund en kostnadsfri månad! Sedan kostar det 45 kr/mån. Med eSIM till din smartwatch kan du sms:a, ringa samtal och lyssna på musik utan din mobil. Hos Comviq kan du skaffa eSIM till Apple Watch och Galaxy Watch.
Samsung Galaxy Z Flip5

eSIM till mobiltelefon

Läs vår enkla kom igång-guide där vi går igenom de olika stegen du behöver ta, beroende på vilket mobilmärke du har.
En mobil på ett bord.

Beställ eSIM

Det är enkelt att beställa eSIM. När du skaffar en mobil med abonnemang eller bara ett nytt mobilabonnemang kommer du i samband med din beställning kunna välja ett eSIM istället för ett fysiskt SIM-kort. När du är klar med din beställning skickar vi ett brev hem till dig med en QR-kod som du scannar för att ladda ner ditt eSIM på mobilen.
Ett kontantkort genom ett förstoringsglas.

Vad är eSIM?

eSIM är den engelska förkortningen för “embedded SIM”. Det är ett digitalt SIM-kort som finns inbyggt i din mobil. Har du en mobil med eSIM, och har aktiverat tjänsten, kommer du inte längre behöva sätta in det lilla SIM-kortet av plast i mobilen.
Karim sitter tillbakalutad i en stol utanför kiosken och kollar nöjt på sin mobil.

Dubbla SIM-kort

Har du en mobil privat och en till företaget? Med eSIM kan du ha dubbla SIM-kort, exempelvis jobb och privat, så slipper du krångla med två mobiler i och med att du kan ha flera nummer på en och samma mobil. Smidigt! Förutom att det är smidigt finns det även miljöskäl till varför eSIM är så bra. Färre SIM-kort av plast behöver tillverkas, operatörer behöver inte ha massvis av SIM-kort på lager och det blir även mindre postande av fysiska kort. Bra för miljön helt enkelt.

Vanliga frågor

Antalet eSIM du kan ha varierar mellan olika mobiler, men du kan vanligtvis inte ha fler än ett eller två eSIM aktiva (anslutna till mobilnätet) samtidigt.I exempelvis iPhone 14 kan du lagra många (åtta eller fler) eSIM och använda två samtidigt, medan du i Samsung Galaxy S23 kan använda ett eSIM och ett fysiskt SIM samtidigt.

Nej, du kan inte samtidigt använda två SIM (eSIM och/eller fysiskt SIM) med samma nummer i mobilen.Däremot kan du beställa och aktivera ett eSIM istället för ditt fysiska SIM-kort och fortsätta använda ditt Comviq-abonnemang som vanligt.

Ja, om din mobil har stöd för två samtidigt aktiva eSIM så kan dessa komma från olika operatörer.Du kan exempelvis ha ett eSIM med ditt privata abonnemang från Comviq och ett annat med ditt jobbabonnemang från Tele2 Företag.Du kan också ha passiva eSIM på mobilen om den har stöd för det, till exempel för abonnemang hos utländska operatörer som inte är aktiva när du är i Sverige.

Ja, om din mobil har en fysisk SIM-kortplats kan du alltid använda denna med ett traditionellt SIM-kort från Comviq.Du kan närsomhelst byta till eSIM som befintlig kund hos Comviq.