Täckningskarta

Vi täcker 99,9% av Sveriges befolkning

5G

Samma nät som Tele2 och Telenor
Med 5G blir vårt redan snabba nät ännu snabbare. Perfekt för dig som gillar att spela online, streamar film på mobilen och vill att surfandet ska gå blixtsnabbt. Maxhastigheten är 100 Mbit/s.

4G

Samma nät som Tele2 och Telenor
4G är ett riktigt snabbt nät, vilket är en stor fördel för dig som vill streama video, se på webb-tv eller spela onlinespel. Nätet byggs ut kontinuerligt. Maxhastigheten är 80 Mbit/s och befolkningstäckningen 99,9%.

3G

Samma nät som Tele2
I 3G-nätet går det bland annat att skicka och ta emot rörliga bilder. På grund av den ökade användningen av smartphones har kapaciteten utökats under de senaste åren. Maxhastigheten är 22 Mbit/s och befolkningstäckningen 99,6%.

2G

Samma nät som Tele2 och Telenor
2G-nätet är i första hand byggt för tal, men numera går det också betydligt snabbare att surfa i än tidigare. Tele2s och Telenors nät har nyligen slagits ihop, vilket har förbättrat täckningen. Nätet har nu en befolkningstäckning på 99,9%.
Karim och Nadja sträcker upp händerna mot himlen och ler.

Vi täcker 99,9% av Sveriges befolkning

Karim surfar på sanddynorna.

Vad kan påverka din täckning och hastighet?

Många uppkopplade Flera användare som är uppkopplade samtidigt på samma basstation. Typ av mobil, dator eller surfplatta Ställ in din modell i täckningskartan för att se hur täckningen är för dig. Avstånd till basstationen Ju närmre du är basstationen desto bättre. Inomhus eller utomhus Du har vanligtvis bättre täckning utomhus än om du befinner dig i ett hus eller en lägenhet med tjocka väggar.

3G-nätet stängs ner

Under 2021 började arbetet med att stänga ner vårt 3G-nät. Arbetet kommer ta flera år och vi börjar med platser som har bra 2G- och 4G-täckning. De allra flesta av Comviqs kunder använder 4G-nätet och kommer inte märka av att 3G-nätet försvinner. För kunder som använder 3G-nätet kan det vara bra att: Har du en mobil som är låst till 3G-nätet i inställningarna behöver du istället tillåta automatisk sökning efter bästa tillgängliga nät. Har du en mobil eller ett modem som inte stödjer 4G kan det vara dags att uppdatera till en ny mobil eller ett nytt modem.