Black friday

Black Friday 2024

Black Friday återkommer naturligtvis 2024 – med grymma rabatter och erbjudanden från oss på Comviq.

Vad är Black Friday?

Black Friday är ett shopping-fenomen som ursprungligen kommer från USA och som ofta ses som startskottet för julhandeln. Numera räknas Black Friday, tillsammans med Cyber Monday, till en av världens största shoppingdagar. Bara i USA brukar omsättningen nå siffror kring 50 - 60 miljarder under ett enda dygn. Även i Sverige har Black Friday, som ofta brukar kallas för Black Weekend, blivit enormt populärt och det är inte ovanligt att näthandeln ökar sin försäljning, på exempelvis mobiler.Långt över 100% mot hur det brukar se ut en vanlig fredag.

När är Black Friday?

Black Friday inträffar alltid den fjärde fredagen i November, dagen efter Thanksgiving. 2024 infaller Black Friday på fredagen den 29 november. Eftersom alla amerikaner är lediga under Thanksgiving passar många butiker samtidigt på att ha extra generösa öppettider och kraftigt prissänkta varor. Att prata om Black Friday som endast en dag med rea är däremot inte längre helt rätt.Numera passar namnet Black Weekend nästan bättre då de flesta butiker har rea minst hela helgen.

När är Black Week?

Black Week kallas veckan när många företag smygstartar med reor. Black Week brukar börja på måndagen eller onsdagen innan Black Friday. 2024 infaller måndagen den 25 november. Black Week brukar avslutas med Cyber Monday, den 2 december. Under hela november har många företag grymma reor och rabatter.Passa på att fynda!

Erbjudanden under Black Friday

Black Friday brukar ha årets bästa erbjudanden och deals. Tidigare år har Comviq haft riktigt bra Black Friday-erbjudanden på mobiler som Samsung Galaxy, Apple iPhone och Sony Xperia. Vi har också haft extra bra priser på mobilabonnemang och bredband. Signa upp dig på intresselistan för att få uppdateringar om Black Friday – då får du också smita före i kön!

Black Friday - Mobiler hos Comviq

Under Black Friday rear vi ut några av våra mest populära mobiler tillsammans med riktigt billiga mobilabonnemang. Vilka varumärken och modeller vi har extra bra deals på varierar från år till år men gemensamt för dem alla är att de tillhör våra kundfavoriter. Så vill du göra en grym deal på en mobil under Black Friday?Håll koll på den här sidan.

Varför namnet Black Friday?

Det finns flera olika teorier kring varför man valt att kalla den här dagen för Black Friday. Det mest troliga är att man i Philadelphia under 60-talet skulle beskriva den stora trafikökningen, och mängden fotgängare, som dagen efter Thanksgiving skulle ut och shoppa. Det här ledde ofta till kaos, olyckor och i vissa fall även våld.Polisen, och sjukvårdspersonalen, i Philadelphia myntade då uttrycket Black Friday. Handeln, som blomstrar under högtiden, gillade däremot inte att Black Friday kopplades ihop med någonting negativt och de påstod därför att namnet Black Friday snarare kommer från att det var den tiden på året då de gick från att visa röda siffror (förluster) till svarta siffror (vinster). Och de lyckades riktigt bra för numera ser nog de flesta Black Friday som någonting positivt.

Black Friday i Sverige?

Även fast Black Friday har varit stort i USA under många år så var det inte förrän 2013 som det slog igenom i Sverige. Många butiker här hemma följde då USA:s exempel och sänkte priserna på sina varor vilket ledde till att handeln sköt i höjden.Trots att vi i Sverige inte “firat” Black Friday i mer än ett par år så är det numera en av våra största dagar för shopping och det är inte helt ovanligt att nätbutiker kraschar då det blir för stort tryck på deras hemsida.

Black Friday-deals på Samsung

Vilka erbjudanden som dyker upp på Comviq.se under årets Black Friday-rea är inte spikat än, men tidigare år har vi haft riktigt schyssta deals på Galaxyserien från Samsung. Signa upp med ditt mobilnummer på den här sidan för att inte missa eventuella Samsung Galaxy-erbjudanden under årets Black Friday och Black Week.