Karim och Nadja sitter utomhus och kollar på film och äter popcorn.

Mobilt bredband

Obegränsad surfRouter på köpetPassar som bredband hemma

Med mobilt bredband surfar du obegränsat. Vi bjuder på en schysst 4G-router och 100 kr rabatt i 24 mån när du binder abonnemanget.

Välj bindningstid och få 100 kr rabatt i 24 mån och en 4G-router (värde 1290 kr).
399 kr/mån299 kr/mån
Karim surfar på sanddynorna i öknen.

Surfa var du vill

Mobilt bredband med obegränsad surf är det självklara valet för dig som vill ha ett bra bredband hemma men också gillar att resa i Sverige. Skaffa ett billigt mobilt bredband här och ta med det till sommarstugan eller båten för att streama film, surfa och jobba. Där routern är får du internet! Allt du behöver är ett eluttag att koppla in routerns sladd i. Mobilt bredband med 4G-router funkar i hela Sverige där 4G-täckning finns.
En bild på routern.

Smidig mobil router med 4G

Routern Huawei (SoyeaLink) B535 (värde 1290 kr) passar alla! Routern får du på köpet när du beställer mobilt bredband med 24 månaders bindningstid. Den är enkel att installera, säkrar en stabil uppkoppling och ni kan vara flera som surfar samtidigt utan problem. Det enda du behöver är tillgång till ett eluttag.
  • Använd nätverkskabel eller WiFi
  • Max nedladdningshastighet på 300 Mbit/s
  • Dubbla WiFi-band på 2,4 GHz och 5 GHz
Karim håller upp routern mot himlen.

Vad är mobilt bredband?

Mobilt bredband är ett enkelt och flexibelt bredband. Det är också ett trådlöst bredband och du väljer själv var du vill ha det. Flytta enkelt ditt bredband mellan olika platser genom att bara ta med dig routern. Mobilt bredband funkar i hela Sverige där 4G-täckning finns. En fördel med mobilt bredband jämfört med att bara ha mobilabonnemang, är att hela familjen enkelt kan koppla upp sig på wifi.

Vanliga frågor

Vårt mobila bredband funkar i hela Sverige, där det finns 4G-täckning. Koppla in routern i ett vanligt eluttag. Där routern är, där har du bredband! Självklart kan du flytta med dig routern mellan hemmet, landsstället och husvagnen.

Du kan surfa hur mycket som helst med mobilt bredband. Surfen är obegränsad och kan inte ta slut.

Vårt router till mobilt bredband klarar nedladdningshastigheter på upp till 300 Mbit/s. Normalhastigheten för mobilt bredband ligger på 10-50 Mbit/s.

Javisst. Har du en 4G-router, dongel eller USB-modem kan du använda dessa. Stoppa bara i SIM-kortet du får av oss.Om du skaffar mobilt bredband med 24 månaders bindingstid får du routern Huawei SoyeaLink B535-235a, värde 1290 kr, på köpet. Vi rekommenderar att du skaffar den, så vi enklare kan hjälpa dig med felsökning om du får problem.

Du kan surfa så mycket du vill – obegränsad surf ingår.

Det trådlösa nätverket, eller WiFi-nätet, går på två olika frekvensband, 2,4 GHz eller 5 GHz. Generellt kan man säga att 5 GHz ger snabbare hastighet, medan 2,4 GHz ger bättre räckvidd. Det vanliga 2.4 GHz-nätet löper en lite större risk att störas av omgivningen som till exempel vitvaror och WIFI routrar från nära grannar, men gör att du kan surfa längre bort från routern.

En av de stora fördelarna med mobilt bredband är att du enkelt kan ta det med dig och använda det var som helst där det finns 4G-täckning. Det använder alltså samma nät som din Comviq-mobil använder för surf.Ett fiberbredband kan däremot bara användas på en och samma adress eftersom det kräver fysisk uppkoppling via fibertrådar. Fördelen är att du har samma höga hastighet hela tiden.