1. Hem
 2. Utland

Utlandspriser

 • Alltid billigt
 • Fri surf inom EU/EES
 • Låga minutpriser

Aktuellt:

Den 30 juni ändrades priserna för samtal, sms, mms samt surf för Storbritannien. Läs mer under Storbritannien nedan.

Surfa fritt i EU

Du vet väl om att EU-surf ingår i nästan alla våra abonnemang? Här kan du se hur mycket surf som ingår i ditt abonnemang eller kontantkort.

Surf inom EU/EES

Surfa till fast pris utanför EU/EES

Skaffa ett surfpaket och undvik onödiga kostnader när du reser utanför EU/EES.

Läs mer
Mobilabonnemang med surf
Vanliga frågor
Kan jag ringa utomlands om jag har abonnemang?

Om du befinner dig inom EU/EES kan du ringa och SMS:a utan extra kostnad med alla våra abonnemang, förutom Fastpris Mini där du behöver uppgradera till Fastpris 8 GB.

Om du befinner dig i övriga världen kan du ringa med alla våra abonnemang, förutom Fastpris Mini, Fastpris Student och Senior Mini. Om du har något av dessa abonnemang behöver du uppgradera till Fastpris 8 GB om du vill kunna ringa utomlands.

Kan jag ringa utomlands med kontantkort?

Du kan ringa och SMS:a inom EU/EES med alla våra kontantkort förutom Fastpris Mini, Kompis och BAS. Läs mer här.. För övriga världen behöver du ha +Saldo för att kunna ringa och SMS:a med ditt kontantkort. Läs mer om +Saldo här.

Vad kostar det att ringa utomlands?

Om du har ett abonnemang som tillåter dig att ringa utomlands betalar du inget extra utöver din vanliga månadskostnad om du ringer inom EU/EES.

Om du befinner dig utomlands i övriga världen ringer du till en rörlig kostnad som läggs på din faktura i efterhand. Välj land ovanför på den här sidan för att se priser. Du kan också välja att köpa ett utlandspaket där utlandssamtal ingår. Har du abonnemanget GO behöver du ha +Saldo.

Om du har något av våra största abonnemang eller kontantkort så ingår fria samtalsminuter till utlandet. Läs mer här.

Kan jag surfa med abonnemang när jag är utomlands?

Du kan surfa utomlands med alla abonnemang, förutom Fastpris Mini, Fastpris Student och Senior Mini. Om du har någon av dessa behöver du uppgradera till Fastpris 8 GB.

För resten av världen kan du surfa till en rörlig kostnad eller köpa ett utlandspaket som läggs på din faktura i efterhand. Om du har abonnemanget GO behöver du ha +Saldo.

Kan jag surfa med kontantkort när jag är utomlands?

Ja, du kan surfa utomlands med kontantkort. Mängden surf varierar och du ser hur stor mängd du har här: kontantkort.

Om du har Fastpris Mini behöver du uppgradera till Fastpris 8 GB om du vill använda ditt kontantkort utomlands. Om du har Kompis eller Bas behöver du uppgradera till Fastpris 8 GB eller Amigos 50.

Vad kostar det att surfa utomlands?

Om du har ett abonnemang som du kan surfa med, och befinner dig inom EU/EES, kostar det ingenting extra att surfa. För resten av världen kan du surfa till en rörlig kostnad eller köpa ett utlandspaket som läggs på din faktura i efterhand. Om du har abonnemanget GO behöver du ha +Saldo.

Om du har Fastpris Mini, Fastpris Student eller Senior Mini behöver du uppgradera abonnemang till Fastpris 8 GB för att kunna surfa utomlands.

Kan jag tanka när jag är utomlands?

Det går utmärkt att tanka ditt kontantkort när du befinner dig utomlands. Välj ett av följande tankningssätt:

På comviq.se (betalning med kontokort eller Internetbank). Med ett värdebevis som du köpt innan du lämnade Sverige. Följ instruktionerna på värdebeviset när du är redo att tanka.

I vår app: för iPhone eller Android.

Hur byter jag prisplan när jag är utomlands?

Det kan du göra via comviq.se, Mitt Konto och Comviq-appen – alla tre går att använda utan roaming.

Får jag ny surf som jag kan använda inom EU varje månad?

Ja, eftersom din surfmängd förnyas varje månad.

Vad händer när jag använt min inkluderande surf?

Då behöver du skaffa ett Extra Surf-paket. När surfen är slut får du information om hur du gör via ett SMS.

Hur skyddar jag mig från höga kostnader?

Ett bra sätt att skydda sig mot höga kostnader är att använda våra surfpaket. Med paketen får du Sveriges billigaste utlandssurf och det blir inte dyrare än det belopp du väljer att köpa. När surfen i paketet är slut väljer du själv om du vill köpa mer eller inte. Inom EU/EES ingår fri roaming för de flesta av våra abonnemang och kontantkort.

Om du har abonnemangen Fastpris kan du också aktivera vår tjänst ”Maxpris”. Då kan du själv bestämma ett maxbelopp för vad ditt abonnemang får kosta varje månad. Du kan till exempel välja att det inte ska kosta mer än den vanliga månadsavgiften, men också sätta ett lite högre maxpris.

Maxpris aktiverar du inne på ditt konto på comviq.se. Läs mer om Maxpris

Vad menas med oavsiktlig roaming?

Inom EU/EES kan du surfa, ringa och SMS:a fritt med de flesta av våra abonnemang. (För Fastpris 295 (inklusive Fastpris Student och Senior 245) ingår dock upp till 9 GB surf utan extra kostnad och Fastpris Mini fungerar inte utomlands, då behöver du i stället uppgradera till Fastpris 8 GB).

För dig med kontantkort ingår roaming inom EU/EES i alla våra prisplaner förutom Fastpris Mini, Kompis och BAS. Läs mer här.

I resten av världen där priserna är högre än i Sverige så kan detta medföra oväntade kostnader. I ett utländskt nät betalar du även för inkommande samtal. Du kan se i mobilens display vilket nät du är uppkopplad mot och Comviq skickar alltid ett SMS med information om aktuella priser när du kommer till ett utländskt nät. Om du bor i eller ofta rör dig i ett område nära gränsen och vill undvika oavsiktliga roamingkostnader så rekommenderar vi dig att stänga av dataroaming i mobilen. Du behöver då fortfarande själv kontrollera vilket nät du är uppkopplad mot innan du ringer, skickar SMS eller tar emot ett samtal men är skyddad mot kostnader för dataroaming som kan genereras av att mobilen gör automatiska uppkopplingar för synkronisering av email och andra tjänster som kräver data.

Jag har ett paket med 50 GB surf, varför får jag inte 50 GB surf inom EU med?

Eftersom dessa paket har så mycket surf används något som kallas "Fair Usage Policy". Det innebär att den högsta mängden surf som behöver inkluderas för användning inom EU är 20 GB av de 50 GB.

Kostar det något att ringa ett nödsamtal utomlands?

Nej. Det är givetvis kostnadsfritt att ringa nödsamtal och fritt till Comviq:s kundtjänst. Dessutom kan du använda vår site och app utan surf. Se villkor.

Har du problem med samtal i utlandet?

Om du har problem med samtal när du är i ett annat land kan du testa att byta till en annan operatör. Gör såhär:

Apple iPhone

 1. Klicka på Inställningar (Kugghjulet)
 2. Klicka på Mobilnät
 3. Klicka på Val av nätverk
 4. Klicka på toggeln för att stänga av Automatiskt. Nu kan du välja operatör. Testa en eller två andra operatörer för att utesluta lokala fel med operatören i utlandet.

Samsung Galaxy

 1. Klicka på Inställningar (Kugghjulet)
 2. Klicka på Anslutning
 3. Klicka på Mobilnätverk
 4. Klicka på Nätverksoperatörer
 5. Klicka på reglaget för att ställa om till manuellt val av operatör. Där bör du testa en eller två andra operatörer för att utesluta lokala fel med operatören i utlandet.

Android

 1. Klicka på Inställningar
 2. Klicka på Mobilnät
 3. SIM1 (om du har en mobil med två SIM)
 4. Operatör
 5. Klicka på reglaget för att ställa om till manuellt val av operatör. Där bör du testa en eller två andra operatörer för att utesluta lokala fel med operatören i utlandet.

Ladda ner vår app!

Du vet väl om att du kan göra det mesta i vår app?

Betala dina fakturor, tanka på ditt kontantkort och mycket mer.