1. Hem
  2. Utland

Utlandspriser

  • Alltid billigt
  • Fri surf inom EU/EES
  • Låga minutpriser

Surfa utomlands

Du vet väl om att surf inom EU/EES ingår i nästan alla våra abonnemang och kontantkort? Reser du till ett land utanför EU/EES kan skaffa ett surfpaket för att surfa till ett fast pris och undvika onödiga kostnader!

Surf inom EU/EESSurf utanför EU/EES
Mobilabonnemang med surf

Nödnumret 112

112 är det gemensamma nödnumret i Sverige och alla EU-länder. Att ringa 112 är helt kostnadsfritt inom hela EU. Du ska endast ringa det numret när du befinner dig i en nödsituation som kräver snabb hjälp från ambulans, räddningstjänst, polis, flyg-, sjö-, fjällräddning, jourhavande präst eller giftinformation.

Via appen SOS Alarm kan du ringa bland annat 112. Om du ringer via appen skickas din aktuella position till SOS Alarm.

Här finner du mer information:

Om nödnumret 112 hos SOS Alarm

Fler sätt att ringa nödsamtal i EU-länderna

Ring 112
Vanliga frågor
Hur skyddar jag mig från höga kostnader?

Om du har ett mobilabonnemang kan du aktivera vår tjänst Maxpris. Då kan du själv bestämma ett maxbelopp för vad ditt abonnemang får kosta varje månad. Du kan till exempel välja att det inte ska kosta mer än den vanliga månadsavgiften, men också sätta ett lite högre maxpris.

Ett bra sätt att skydda sig mot höga kostnader när du är utanför EU/EES är att använda våra surfpaket. Med paketen får du Sveriges billigaste utlandssurf och det blir inte dyrare än det belopp du väljer att köpa. När surfen i paketet är slut väljer du själv om du vill köpa mer eller inte. Inom EU/EES ingår fri roaming för de flesta av våra abonnemang och kontantkort.

Kan jag ringa utomlands om jag har abonnemang?

Om du befinner dig utomland kan du ringa med alla våra abonnemang, förutom Fastpris Mini, Student Mini och Senior Mini. Om du har något av dessa abonnemang behöver du uppgradera ditt abonnemang för att kunna ringa.

Priser för respektive land hittar du här ovan. Om du befinner dig inom EU/EES kan du ringa och SMS:a till andra EU/EES-länder utan extra kostnad.

Kan jag ringa utomlands med kontantkort?

Du kan ringa och SMS:a inom EU/EES med alla våra kontantkort förutom Fastpris Mini, Kompis och BAS. För övriga världen behöver du ha +Saldo som överstiger summan vad 10MB surf kostar i det land du är eller skaffa ett paket med Utlandssurf för att kunna ringa och SMS:a med ditt kontantkort.

Om du inte behöver använda surf kan du slå av dataroaming i din mobil, då räcker det med att du har ett +Saldo som överstiger 10 kr för att ringa och SMS:a.

Vad kostar det att ringa utomlands?

Om du har ett abonnemang som tillåter dig att ringa utomlands betalar du inget extra utöver din vanliga månadskostnad om du ringer inom EU/EES.

Om du befinner dig utomlands i övriga världen ringer du till en rörlig kostnad som läggs på din faktura i efterhand. Välj land ovanför på den här sidan för att se priser. Du kan också välja att köpa ett utlandspaket där utlandssamtal ingår. Har du abonnemanget GO behöver du ha +Saldo.

Om du har något av våra största abonnemang eller kontantkort så ingår fria samtalsminuter till utlandet. Läs mer här.

Kan jag tanka när jag är utomlands?

Det går utmärkt att tanka ditt kontantkort när du befinner dig utomlands. Välj ett av följande tankningssätt:

På comviq.se (betalning med kontokort eller Internetbank). Med ett värdebevis som du köpt innan du lämnade Sverige. Följ instruktionerna på värdebeviset när du är redo att tanka.

I vår app: för iPhone eller Android.

Kan jag surfa med abonnemang när jag är utomlands?

Om du befinner dig inom EU/EES så ingår en viss mängd surf. Läs mer här: Surfa inom EU/EES – så mycket surf har du.

För resten av världen kan du surfa till en rörlig kostnad eller köpa ett paket för utlandssurf som läggs på din faktura i efterhand. Om du har abonnemanget GO behöver du ha +Saldo som överstiger summan vad 10MB surf kostar i det land du är.

Kan jag surfa med kontantkort när jag är utomlands?

Ja, du kan surfa utomlands med kontantkort. Men om du har Fastpris Mini, Kompis eller Bas behöver uppgradera.

Om du befinner dig inom EU/EES så ingår en viss mängd surf. Läs mer här: Surfa inom EU/EES – så mycket surf har du.

För resten av världen kan du surfa till en rörlig kostnad. Du behöver du ha +Saldo som överstiger summan vad 10MB surf kostar i det land du är. Alternativt kan du köpa ett paket för utlandssurf.

Tänk på! För att köpa ett utlandspaket så behöver du ha +Saldo på minst den summa som utlandspaketet kostar.

Vad kostar det att surfa utomlands?

Inom EU/EES ingår en viss mängd surf till våra abonnemang och kontantkort, det kostar alltså inget extra. Hur mycket surf som ingår kan du läsa om här: Surfa inom EU/EES – så mycket surf har du.

För resten av världen kan du surfa till en rörlig kostnad eller köpa ett paket för utlandssurf. Om du har ett abonnemang så läggs kostanden på din faktura i efterhand. Om du har abonnemanget GO eller ett kontantkort behöver du ha +Saldo på minst den summa som utlandspaketet kostar.

Hur byter jag prisplan när jag är utomlands?

Det kan du göra via comviq.se, Mitt Konto och Comviq-appen – alla tre går att använda utan roaming.

Vad händer när jag använt min inkluderande surf?

Då behöver du skaffa extra surf. När surfen är slut får du information om hur du gör via ett SMS.

Får jag ny surf som jag kan använda inom EU varje månad?

Ja, eftersom din surfmängd förnyas varje månad.

Jag har ett paket med 50 GB surf, varför får jag inte 50 GB surf inom EU med?

Eftersom dessa paket har så mycket surf används något som kallas "Fair Usage Policy". Det innebär att den högsta mängden surf som behöver inkluderas för användning inom EU är 20 GB av de 50 GB.

Kostar det något att ringa ett nödsamtal utomlands?

Nej. Det är givetvis kostnadsfritt att ringa nödsamtal. Dessutom kan du använda comviq.se, Mitt Konto och appen utan surf.

Har du problem med samtal, SMS eller surf i utlandet?
Till vilka 40 länder kan jag ringa med utlandsminuter?

Utlandsminuter från Sverige till 40 länder ingår i vissa abonnemang och kontantkort. Gäller till följande länder:

EU/EES: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Österrike.

Nordamerika: Kanada, Mexiko, Puerto Rico, USA.

Övriga världen: Australien, Kina, Malaysia, Hong Kong, Indien, Peru, Singapore och Sydkorea.

Mer info om utlandsminuter.

Ladda ner vår app!

Du vet väl om att du kan göra det mesta i vår app?

Betala dina fakturor, tanka på ditt kontantkort och mycket mer.