Stänga av roaming

Stäng av din roaming och undvik en massa extra kostnader när du är utomlands. Fri roaming inom EU/EES ingår i alla våra abonnemang, förutom Fastpris Mini.
För att minska risken för höga kostnader är det bra att stänga av mobilens möjlighet till roaming när du åker utomlands. Roaming innebär att du använder din mobil utanför Comviq och Tele2s nät och lånar ett annat lands operatörs nät och kostnaderna kan därför bli höga. För att helt undvika kostnader för data bör du även tillfälligt stänga av möjligheten till datatrafik och MMS.

Roaming ingår inom EU/EES-länderna

Roaming inom EU, Norge, Island och Liechtenstein ingår i de flesta av våra abonnemang. Det betyder att du kan låta din roaming vara på utan att oroa dig för några extra kostnader om du besöker något av de här länderna.

Så här stänger du av roaming på din mobil

För iPhone Inaktivera roaming Du kan stänga av roaming under Inställningar > Allmänt > Nätverk > DataroamingInaktivera datatrafik Du kan stänga av datatrafik under Inställningar > Allmänt > Nätverk > MobildataInaktivera MMS Du kan stänga av MMS under Inställningar > Meddelanden Om du har en annan mobil, kontakta eller besök mobiltillverkarens hemsida för att få mer information om hur du ändrar inställningar.För Android Som regel är dataanvändning vid roaming avstängt som standard i nya mobiler, men det kan vara bra att dubbelkolla att det inte aktiverats av misstag:I en Android går du in på "Inställningar" och klickar därefter Trådlöst och nätverk > Mobila nätverk. Se till att alternativet "Roaming - Anslut till datanätstjänster vid roaming" inte är ikryssat.

Stänga av din telefonsvarare

För att slippa oväntade kostnader när du befinner dig utomlands kan det vara bra att stänga av din telefonsvarare. Det enklaste sättet att göra det är genom att logga in på Mitt Konto, välj ditt mobilnummer, klicka på ”Inställningar” och vid ”Nummer” välja om din telefonsvarare ska vara av eller på.
Karim sitter tillbakalutad i en stol utanför kiosken och kollar nöjt på sin mobil.

Håll koll på din surf

Inne på Mitt Konto kan du enkelt se hur mycket du har surfat och vad du har kvar.

Vanliga frågor

Med våra mobilabonnemang ringer, SMS:ar och MMS:ar du helt fritt inom Sverige. Det ingår även surf inom EU/EES beroende på vilket abonnemang du har valt.Surf med 5G når hastigheter upp till 100 Mbit/s, det ingår i alla mobilabonnemang och allt du behöver är en mobil med stöd för 5G.

SIM-kortet skickas till din brevlåda. Det brukar ta 1-3 vardagar.

Om du har ett abonnemang som tillåter dig att ringa utomlands betalar du inget extra utöver din vanliga månadskostnad om du ringer inom EU/EES.Om du befinner dig utomlands i övriga världen ringer du till en rörlig kostnad som läggs på din faktura i efterhand. Välj land ovanför på den här sidan för att se priser. Du kan också välja att köpa ett utlandspaket där utlandssamtal ingår. Har du abonnemanget GO behöver du ha +Saldo.Om du har något av våra största abonnemang eller kontantkort så ingår fria samtalsminuter till utlandet. Läs mer här.

Med Resesurf surfar du till ett dagligt fast pris. Varje dag (kl 00:00 svensk tid) får du 1GB surf. Detta för endast 79 kr per dag.

Om du vill ändra abonnemang gör du det enkelt inne i Mitt Konto eller i appen. När du är inloggad klickar du på “Välj annat abonnemang” och byter till det abonnemang du vill ha.

Fakturan kommer till din mejl. I Mitt Konto eller appen kan du ändra till något annat betalsätt.

Om du har ett mobilabonnemang kan du aktivera vår tjänst Maxpris via Mitt Konto. Då kan du själv bestämma ett maxbelopp för vad ditt abonnemang får kosta varje månad. Du kan till exempel välja att det inte ska kosta mer än den vanliga månadsavgiften, men också sätta ett lite högre maxpris.Ett bra sätt att skydda sig mot höga kostnader när du är utanför EU/EES är att använda våra Surfpaket. Med paketen får du billigast möjliga utlandssurf till ett fast pris. När surfen i paketet är slut väljer du själv om du vill köpa mer eller inte. Inom EU/EES ingår fri roaming för de flesta av våra abonnemang och kontantkort.

Här kan du läsa om kampanjer med tillbehör på köpet.