Moms på trafik utanför EU

Från och med den 1 januari 2015 införs moms på trafik utanför EU. Detta sker efter en ändring av Mervärdesskattelagen och berör privatpersoner som är hemmahörande i Sverige och som ringer/surfar/messar under sin vistelse i ett land utanför EU. Ändringen sker till följd av ett riksdagsbeslut efter ett EU-direktiv.

Roamingtrafik i land utanför EU har varit momsbefriat hos Comviq sedan 2011. De nya direktiven innebär att kunder från och med 1 januari 2015 kommer att betala svensk moms på samtalstrafik, meddelandetjänster samt surftrafik i länder utanför EU. Detta innebär att 25 procent moms tillkommer på de befintliga priserna för dessa tjänster. Denna förändring påverkar samtliga operatörers kunder i Sverige när de reser utanför EU.

Från och med den 1 januari 2015 kommer de befintliga priserna utanför EU uppdateras med tillägg för 25 procent moms för privatkunder. Trots momstillägget kommer samtliga priser på surfpaket utanför EU vara oförändrade.

Läs mer om lagändringen här.

Roamingtrafik innebär att du ringer samtal, skickar meddelandetjänster och surfar i en lokal operatörs nät i utlandet. Comviq har avtal med operatörer i länder där vi själva saknar nät och erbjuder där så kallad roaming. Att ringa från Sverige till utlandet räknas inte som roaming

Vad kan vi hjälpa dig med?

Relaterade artiklar

DataförbrukningUtlandsminuter hos Comviq

Ladda ner vår app!

Du vet väl om att du kan göra det mesta i vår app?

Betala dina fakturor, tanka på ditt kontantkort och mycket mer.