Resesurf

Resesurf är en tjänst som ger dig ett paket med surf till ett dagligt fast pris. Paketet förnyas automatiskt varje dag som du är i det land som du beställt tjänsten för. Du betalar endast för de dagar som Resesurf har varit aktiv/förnyats och du varit utomlands.

Du kan skaffa Resesurf innan du reser (upp till 30 dagar innan ankomst) eller när du redan är utomlands. Tjänsten aktiveras när du börjar använda surf i det land som du beställt tjänsten för.

Skaffar du Resesurf när du är hemma i Sverige och inte anländer i det land du beställt tjänsten för inom 30 dagar så avbeställs Resesurf och du måste beställa den på nytt.

Just nu är Resesurf endast tillgängligt i Storbritannien.

Hur fungerar Resesurf?

När du beställt Resesurf så aktiveras det automatsikt så fort du börjar använda mobildata i det land som du beställt tjänsten för. Du får då den mängd surf som ingår i det Resesurf-paket som du köpt. Paketet förnyas automatiskt varje dygn kl 00:00 (svensk tid) under förutsättning att du fortfarande är i samma land samt har mobildata och dataroaming påslaget i din mobil.

Om du stänger av mobildata eller om du lämnar landet så förnyas inte Resesurf.

Aktiverar du mobildata i din mobil eller reser tillbaka till landet förnyas Resesurf automatiskt igen, så länge du inte har avbeställt tjänsten.

Du kan avbeställa Resesurf genom att skicka ett SMS med texten STOPSURF till 232. då avslutas tjänsten till kl 00:00 (svensk tid).

Exempel 1: Du reser till Storbritannien och sedan hem till Sverige igen och avslutar tjänsten:

Dag 1: Du är i Sverige och beställer Resesurf för Storbritannien.

Dag 6: Du anländer till Storbritannien. Resesurf aktiveras och förnyas varje dag kl 00:00 svensk tid.

Dag 15: Du reser hem och anländer till Sverige.

Dag 16: Resesurf förnyas inte, eftersom du inte längre är i Storbritannien.

Dag 18: Du avslutar Resesurf genom att skicka ett SMS med texten STOPSURF till 232. Om du ska resa tillbaka till Storbritannien och vill använda Resesurf måste du beställa det på nytt.

Exempel 2: Du reser till Storbritannien och sedan hem till Sverige men avslutar inte tjänsten:

Dag 1: Du är i Sverige och beställer Resesurf för Storbritannien.

Dag 6: Du anländer till Storbritannien. Resesurf aktiveras och förnyas varje dag kl 00:00 svensk tid.

Dag 15: Du reser hem och anländer till Sverige.

Dag 16: Resesurf förnyas inte eftersom du inte längre är i Storbritannien.

Dag 20: Du reser tillbaka till Storbritannien. När du kommit fram så förnyas Resesurf automatiskt igen.

Dag 29: Du reser hem och anländer till Sverige.

Dag 30: Resesurf förnyas inte eftersom du inte längre är i Storbritannien. Tjänsten är fortfarande aktiv och nästa gång du reser till Storbritannien så kommer den att automatiskt förnyas.

Till vilka länder kan jag beställa Resesurf?

På våra utlandssidor kan du se om Resesurf finns att skaffa för ett specifikt land.

Hur beställer jag Resesurf?

Du beställer Resesurf enkelt genom att skicka ett SMS till 232 med koden för det Resesurf-paket du vill skaffa. Koden hittar du på våra utlandssidor.

Tänk på: Om du har kontantkort eller ett Go-abonnemang behöver du fylla på ett +Saldo eller om du har aktiverat Maxpris på 0 kr så behöver du ändra detta till ett högre belopp innan du beställer Resesurf.

Vad händer om jag använder mer surf än vad som ingår i Resesurf under ett dygn?

Du får ett SMS som talar om när du har förbrukat 80% av din dygnssurf. När du förbrukat all surf så får du ytterligare ett SMS med information om hur du kan beställa mer surf till ett fast pris. Väljer du att inte beställa mer surf så kan du antingen inaktivera mobildata, i inställningarna för din mobil, eller fortsätta surfa till ett rörligt pris där du betalar per MB.

Hur avbeställer jag Resesurf?

Du avbeställer Resesurf genom att skicka ett SMS med texten STOPSURF till 232, då avslutas tjänsten till kl 00:00 (svensk tid).

Ladda ner vår app!

Du vet väl om att du kan göra det mesta i vår app?

Betala dina fakturor, tanka på ditt kontantkort och mycket mer.