Vattentäta mobiler

Prata i telefon i regnet, se en film i duschen eller fota under vatten. Läs mer om vattentåliga mobiler och vilka modeller som tål vatten.
Undrar du vad skillnaden mellan en vattentät och en vattentålig mobil är? Letar du efter en mobil som tål en liten olycka utan att gå sönder? Här får du svar på allt du behöver veta.

Är det skillnad på vattentäta och vattentåliga mobiler?

Ja, det är det. Skillnaden mellan en vattentät och en vattentålig mobil ligger i hur stor mängd vatten mobilen klarar av. Vissa mobiler klarar bara av några stänk vatten, till exempel när du pratar i telefon i regn. Andra mobiler kan du tappa i toaletten, ha i duschen eller ta med till stranden utan att de riskerar att gå sönder. För att se hur mycket vatten just din mobil klarar av behöver du titta på IP-klassificeringen.

Vad betyder IP-klassificering?

IP står för International Protection Marking och är ett slags mätvärde för hur väl en elektronisk pryl skyddas av damm och vätska. Ju högre siffra desto bättre skydd.

Varför behöver man en vattentät mobil?

Din mobil använder du troligtvis både ofta och i olika situationer. Att då ha en mobil som tål både lite damm, smuts och vatten är smidigt och bekvämt. Du behöver inte oroa dig för att mobilen ska sluta fungera eller att du behöver betala dyra reparationskostnader om du pratar i den samtidigt som du går i regnet eller om du tappar den i toaletten.

Vattentäta mobiler:

Vattentät (IP68) innebär att mobilen är damm- och vattentät. Oftast betyder det att mobilen klarar av att vara cirka 3 meter under vatten. I vår webshop hittar du vattentäta mobiler.Apple:Samsung:Google:Sony:Motorola:

Vattentåliga mobiler:

Vattentåliga mobiler (IP67) innebär att mobilen klarar av att sänkas ner i vatten i upp till 30 minuter innan den tar skada. I vår webshop webshop hittar du vattentåliga mobiler.Apple:Samsung:Google:
Karim sitter tillbakalutad i en stol utanför kiosken och kollar nöjt på sin mobil.

Håll koll på din surf

Inne på Mitt Konto kan du enkelt se hur mycket du har surfat och vad du har kvar.

Vanliga frågor

Med våra mobilabonnemang ringer, SMS:ar och MMS:ar du helt fritt inom Sverige. Det ingår även surf inom EU/EES beroende på vilket abonnemang du har valt.Surf med 5G når hastigheter upp till 100 Mbit/s, det ingår i alla mobilabonnemang och allt du behöver är en mobil med stöd för 5G.

SIM-kortet skickas till din brevlåda. Det brukar ta 1-3 vardagar.

Om du har ett abonnemang som tillåter dig att ringa utomlands betalar du inget extra utöver din vanliga månadskostnad om du ringer inom EU/EES.Om du befinner dig utomlands i övriga världen ringer du till en rörlig kostnad som läggs på din faktura i efterhand. Välj land ovanför på den här sidan för att se priser. Du kan också välja att köpa ett utlandspaket där utlandssamtal ingår. Har du abonnemanget GO behöver du ha +Saldo.Om du har något av våra största abonnemang eller kontantkort så ingår fria samtalsminuter till utlandet. Läs mer här.

Med Resesurf surfar du till ett dagligt fast pris. Varje dag (kl 00:00 svensk tid) får du 1GB surf. Detta för endast 79 kr per dag.

Om du vill ändra abonnemang gör du det enkelt inne i Mitt Konto eller i appen. När du är inloggad klickar du på “Välj annat abonnemang” och byter till det abonnemang du vill ha.

Fakturan kommer till din mejl. I Mitt Konto eller appen kan du ändra till något annat betalsätt.

Om du har ett mobilabonnemang kan du aktivera vår tjänst Maxpris via Mitt Konto. Då kan du själv bestämma ett maxbelopp för vad ditt abonnemang får kosta varje månad. Du kan till exempel välja att det inte ska kosta mer än den vanliga månadsavgiften, men också sätta ett lite högre maxpris.Ett bra sätt att skydda sig mot höga kostnader när du är utanför EU/EES är att använda våra Surfpaket. Med paketen får du billigast möjliga utlandssurf till ett fast pris. När surfen i paketet är slut väljer du själv om du vill köpa mer eller inte. Inom EU/EES ingår fri roaming för de flesta av våra abonnemang och kontantkort.

Här kan du läsa om kampanjer med tillbehör på köpet.