Rätt utrustning för ditt bredband

Hur snabbt du kan surfa beror på flera olika saker. Vilken router du har, vilken enhet du använder och vilken bredbandshastighet du köpt påverkar.
Hur snabbt du kan surfa beror på flera olika saker. Vilken router du har, vilken enhet (till exempel mobil eller dator) du använder och vilken bredbandshastighet du köpt påverkar hastigheten. Enheterna behöver uppfylla vissa krav för att kunna använda hela bredbandets kapacitet. De allra högsta surfhastigheterna når du genom att använda nätverkskabel.

Kontrollera routerns standard

Vår router Wifi Hub L2 har Wifi-standarden Wi-Fi 6 (802.11ax). Med den kan du surfa riktigt snabbt trådlöst. Hur snabbt beror bland annat på vilken enhet du använder. Din enhet måste stödja ac-standarden för att uppnå de högsta hastigheterna. Om enheten uppfyller ac-standarden bör du kunna surfa trådlöst i åtminstone 200–300 Mbit/s. Om du köpt Comviqs router kan du läsa mer om den när du loggar in på Mitt Konto. Du kan även använda en annan router. I dess manual kan du se vilken standard som stöds.

Hur snabbt kan jag surfa på min dator?

Hur snabbt du kan surfa på din dator beror på vilken router du använder, vilken hastighet du har på ditt bredband och vilket nätverkskort som sitter i datorn. De flesta moderna datorer har ett nätverkskort som klarar 1000 Mbit/s (1 Gbit/s), men det finns datorer vars nätverkskort bara klarar 100 Mbit/s. Om begränsningen ligger i nätverkskortet, kommer du inte kunna surfa snabbare än nätverkskortets hastighet, även om du betalar för snabbare. Vilken hårddisk du har i datorn kan också påverka. En del äldre diskar klarar inte av att skriva i höga hastigheter. Att skaffa en SSD-disk kan vara en lösning.Se till att nätverkskortets drivrutiner är uppdaterade. Det är bra att ha minst 4 GB RAM och en modern processor i datorn. Du surfar snabbare om du har en nätverkskabel mellan datorn och routern, jämfört med att surfa trådlöst.

Systemkrav för hastigheter upp till 500 Mbit/s

• Operativsystem: Windows 10, Windows 8, Windows 7 eller Mac OS X
  • Webbläsare: Firefox, Chrome, Internet Explorer eller Safari (senaste versionen)
  • RAM-minne: 4 GB
  • Processor: 2,4 Ghz eller bättre
  • Nätverkskort: Gigabit Ethernet (Ethernet 1000 Mbps) med senaste drivrutiner samt en CAT5e nätverkskabel

Systemkrav för hastigheter på 100 Mbit/s och 250 Mbit/s

• Operativsystem: Windows 10, Windows 8, Windows 7 eller Mac OS X
  • Webbläsare: Firefox, Chrome, Internet Explorer eller Safari (senaste versionen)
  • RAM-minne: 2 GB
  • Processor: 2,4 Ghz eller bättre
  • Nätverkskort: Gigabit Ethernet (Ethernet 1000 Mbps) med senaste drivrutiner samt en CAT5e nätverkskabel
Karim sitter tillbakalutad i en stol utanför kiosken och kollar nöjt på sin mobil.

Håll koll på din surf

Inne på Mitt Konto kan du enkelt se hur mycket du har surfat och vad du har kvar.

Vanliga frågor

Med våra mobilabonnemang ringer, SMS:ar och MMS:ar du helt fritt inom Sverige. Det ingår även surf inom EU/EES beroende på vilket abonnemang du har valt.Surf med 5G når hastigheter upp till 100 Mbit/s, det ingår i alla mobilabonnemang och allt du behöver är en mobil med stöd för 5G.

SIM-kortet skickas till din brevlåda. Det brukar ta 1-3 vardagar.

Om du vill ändra ditt mobilabonnemang gör du det enkelt inne i Mitt Konto eller i Comviq-appen under informationen på ditt abonnemang.

Om du har ett abonnemang som tillåter dig att ringa utomlands betalar du inget extra utöver din vanliga månadskostnad om du ringer inom EU/EES.Om du befinner dig utomlands i övriga världen ringer du till en rörlig kostnad som läggs på din faktura i efterhand. Välj land ovanför på den här sidan för att se priser. Du kan också välja att köpa ett utlandspaket där utlandssamtal ingår. Har du abonnemanget GO behöver du ha +Saldo.Om du har något av våra största abonnemang eller kontantkort så ingår fria samtalsminuter till utlandet. Läs mer här.

Med Resesurf surfar du till ett dagligt fast pris. Varje dag (kl 00:00 svensk tid) får du 1GB surf. Detta för endast 79 kr per dag.

Om du vill ändra abonnemang gör du det enkelt inne i Mitt Konto eller i appen. När du är inloggad klickar du på “Välj annat abonnemang” och byter till det abonnemang du vill ha.

Fakturan kommer till din mejl. I Mitt Konto eller appen kan du ändra till något annat betalsätt.

Om du har ett mobilabonnemang kan du aktivera vår tjänst Maxpris via Mitt Konto. Då kan du själv bestämma ett maxbelopp för vad ditt abonnemang får kosta varje månad. Du kan till exempel välja att det inte ska kosta mer än den vanliga månadsavgiften, men också sätta ett lite högre maxpris.Ett bra sätt att skydda sig mot höga kostnader när du är utanför EU/EES är att använda våra Surfpaket. Med paketen får du billigast möjliga utlandssurf till ett fast pris. När surfen i paketet är slut väljer du själv om du vill köpa mer eller inte. Inom EU/EES ingår fri roaming för de flesta av våra abonnemang och kontantkort.