Installationsguide wifi-router

Så här installerar du din router och ditt bredband från Comviq. Följ våra enkla steg och var igång på nolltid.

Så här enkelt installerar du ditt bredband

;
  1. Sätt nätverkskabelns ena ände i det röda uttaget på routern märkt WAN, och den andra änden i ditt bredbandsuttag. Bredbandsuttaget kan se olika ut beroende på vilket bredbandsnät som finns hemma hos dig

  2. Sätt i strömkabeln i routern där det står POWER, och den andra änden i vägguttaget. Kolla att powerknappen står på ON. Första gången du startar routern kan det ta upp till 15 minuter innan din bredbandstjänst är igång.

  3. När internetlampan på framsidan lyser grönt kan du börja använda ditt fiberbredband. Det finns fler lampor som kan lysa beroende på vilka tjänster du har och vilka enheter du har kopplat till din router. Så här lyser de normalt under uppstarten:

• Routerns powerlampa blinkar grönt i några minuter innan den lyser helt.

• Efter det blinkar internetlampan och wifi-lamporna medan de startar upp. Sen lyser de också helt.

• Om du kopplat in något i LAN-uttagen på baksidan kan även LAN-lampan lysa grönt.

Maxa ditt wifi

Sätt din wifi-router så centralt du kan i din bostad, med framsidan utåt. Se till att du får luft runt routern så den inte blir för varm. Ha den inte för nära golv eller tak och sätt den inte bakom soffan eller i ett skåp, då får du sämre mottagning. Använd kablarna du får med i förpackningen. Gamla kablar eller kablar som är till för andra saker kan göra uppkopplingen sämre.

Alternativa anslutningar

Oftast kopplar du bara in ditt fiberbredband i ett enkelt datauttag. Men i vissa hus finns en mediaomvandlare som kan sitta i ett mediaskåp eller på en vägg i bostaden. De kan se olika ut, och nedan finns beskrivning för de två vanligaste sorterna.

Alternativ 1 – Mediaomvandlare

Om du har flera uttag som inte har markeringar för olika tjänster kopplar du in routern var som helst på mediaomvandlaren.

Alternativ 2 – Mediaomvandlare med märkta portar

Om du har flera uttag som har markeringar för olika tjänster, som telefoni, tv och bredband, kopplar du in routern i uttaget för bredband

Om det ser helt annorlunda ut hos dig och du inte får till det kan du kontakta vår kundservice.

Karim sitter tillbakalutad i en stol utanför kiosken och kollar nöjt på sin mobil.

Håll koll på din surf

Inne på Mitt Konto kan du enkelt se hur mycket du har surfat och vad du har kvar.

Vanliga frågor

Med våra mobilabonnemang ringer, SMS:ar och MMS:ar du helt fritt inom Sverige. Det ingår även surf inom EU/EES beroende på vilket abonnemang du har valt.

Surf med 5G når hastigheter upp till 100 Mbit/s, det ingår i alla mobilabonnemang och allt du behöver är en mobil med stöd för 5G.

SIM-kortet skickas till din brevlåda. Det brukar ta 1-3 vardagar.

Om du har ett abonnemang som tillåter dig att ringa utomlands betalar du inget extra utöver din vanliga månadskostnad om du ringer inom EU/EES.

Om du befinner dig utomlands i övriga världen ringer du till en rörlig kostnad som läggs på din faktura i efterhand. Välj land ovanför på den här sidan för att se priser. Du kan också välja att köpa ett utlandspaket där utlandssamtal ingår. Har du abonnemanget GO behöver du ha +Saldo.

Om du har något av våra största abonnemang eller kontantkort så ingår fria samtalsminuter till utlandet. Läs mer här.

Med Resesurf surfar du till ett dagligt fast pris. Varje dag (kl 00:00 svensk tid) får du 1GB surf. Detta för endast 79 kr per dag.

Om du vill ändra abonnemang gör du det enkelt inne i Mitt Konto eller i appen. När du är inloggad klickar du på “Välj annat abonnemang” och byter till det abonnemang du vill ha.

Fakturan kommer till din mejl. I Mitt Konto eller appen kan du ändra till något annat betalsätt.

Om du har ett mobilabonnemang kan du aktivera vår tjänst Maxpris via Mitt Konto. Då kan du själv bestämma ett maxbelopp för vad ditt abonnemang får kosta varje månad. Du kan till exempel välja att det inte ska kosta mer än den vanliga månadsavgiften, men också sätta ett lite högre maxpris.

Ett bra sätt att skydda sig mot höga kostnader när du är utanför EU/EES är att använda våra Surfpaket. Med paketen får du billigast möjliga utlandssurf till ett fast pris. När surfen i paketet är slut väljer du själv om du vill köpa mer eller inte. Inom EU/EES ingår fri roaming för de flesta av våra abonnemang och kontantkort.

Här kan du läsa om kampanjer med tillbehör på köpet.