Ändra nätverksnamn och lösenord för WiFi och router

Om du vill ändra nätverksnamn och lösenordet för ditt WiFi och din router är det bara att följa de här instruktionerna.
Om du vill ändra nätverksnamn och lösenordet för ditt WiFi och din router behöver du dina inloggningsuppgifter. De hittar du ofta på etiketten som sitter på bak- eller undersidan av din router. Välj sen ett eget lösenord eller återställ till fabriksinställningarna.

Ändra inloggningsuppgifter till ditt nätverk/WiFi

  1. Börja med att ansluta din dator till din router med en nätverkskabel
  2. Öppna valfri webbläsare och skriv in adressen 192.168.0.1
  3. Logga in på din router och följa instruktionerna som gäller för din utrustning.
Har du glömt ditt lösenord kan du enkelt återställa routern till dess fabriksinställningar.

Ändra inloggningsuppgifter till din router

Om du vill ändra inloggningsuppgifterna till din router behöver du uppgifterna som sitter på din routers etikett. De hittar du oftast på routerns bak- eller undersida.Använd uppgifterna för att logga in och följ sen instruktionerna som gäller för din utrustning. Skulle något gå fel kan du alltid göra en fabriksåterställning av din router.

Återställ inloggningsuppgifter

Om du har bytt till ett eget lösenord men glömt bort vad du valde behöver du återställa din router. Lösenordet går då tillbaka till standardlösenord, som du hittar på routerns bak- eller undersida.För att återställa routern trycker du in reset-knappen i 10 sekunder. Knappen finns insänkt i ett hål på baksidan av routern och du kan använda till exempel en penna eller ett gem för att trycka in den. Routern startar då om och efter några minuter kan du surfa som vanligt igen.Tänk på att andra ändringar du gjort i din router kommer att försvinna vid en återställning och att det trådlösa nätverket kan komma att inaktiveras.
Karim sitter tillbakalutad i en stol utanför kiosken och kollar nöjt på sin mobil.

Håll koll på din surf

Inne på Mitt Konto kan du enkelt se hur mycket du har surfat och vad du har kvar.

Vanliga frågor

Med våra mobilabonnemang ringer, SMS:ar och MMS:ar du helt fritt inom Sverige. Det ingår även surf inom EU/EES beroende på vilket abonnemang du har valt.Surf med 5G når hastigheter upp till 100 Mbit/s, det ingår i alla mobilabonnemang och allt du behöver är en mobil med stöd för 5G.

SIM-kortet skickas till din brevlåda. Det brukar ta 1-3 vardagar.

Om du har ett abonnemang som tillåter dig att ringa utomlands betalar du inget extra utöver din vanliga månadskostnad om du ringer inom EU/EES.Om du befinner dig utomlands i övriga världen ringer du till en rörlig kostnad som läggs på din faktura i efterhand. Välj land ovanför på den här sidan för att se priser. Du kan också välja att köpa ett utlandspaket där utlandssamtal ingår. Har du abonnemanget GO behöver du ha +Saldo.Om du har något av våra största abonnemang eller kontantkort så ingår fria samtalsminuter till utlandet. Läs mer här.

Med Resesurf surfar du till ett dagligt fast pris. Varje dag (kl 00:00 svensk tid) får du 1GB surf. Detta för endast 79 kr per dag.

Om du vill ändra abonnemang gör du det enkelt inne i Mitt Konto eller i appen. När du är inloggad klickar du på “Välj annat abonnemang” och byter till det abonnemang du vill ha.

Fakturan kommer till din mejl. I Mitt Konto eller appen kan du ändra till något annat betalsätt.

Om du har ett mobilabonnemang kan du aktivera vår tjänst Maxpris via Mitt Konto. Då kan du själv bestämma ett maxbelopp för vad ditt abonnemang får kosta varje månad. Du kan till exempel välja att det inte ska kosta mer än den vanliga månadsavgiften, men också sätta ett lite högre maxpris.Ett bra sätt att skydda sig mot höga kostnader när du är utanför EU/EES är att använda våra Surfpaket. Med paketen får du billigast möjliga utlandssurf till ett fast pris. När surfen i paketet är slut väljer du själv om du vill köpa mer eller inte. Inom EU/EES ingår fri roaming för de flesta av våra abonnemang och kontantkort.

Här kan du läsa om kampanjer med tillbehör på köpet.