Ändra nätverksnamn och lösenord för WiFi och router

Om du vill ändra nätverksnamn och lösenordet för ditt WiFi och din router behöver du dina inloggningsuppgifter. De hittar du ofta på etiketten som sitter på bak- eller undersidan av din router. Välj sen ett eget lösenord eller återställ till fabriksinställningarna.

Ändra inloggningsuppgifter till ditt nätverk/WiFi

1. Börja med att ansluta din dator till din router med en nätverkskabel
  2. Öppna valfri webbläsare och skriv in adressen 192.168.0.1
  3. Logga in på din router och följa instruktionerna som gäller för din utrustning.

Har du glömt ditt lösenord kan du enkelt återställa routern till dess fabriksinställningar.

Ändra inloggningsuppgifter till din router

Om du vill ändra inloggningsuppgifterna till din router behöver du uppgifterna som sitter på din routers etikett. De hittar du oftast på routerns bak- eller undersida.

Använd uppgifterna för att logga in och följ sen instruktionerna som gäller för din utrustning. Skulle något gå fel kan du alltid göra en fabriksåterställning av din router.

Återställ inloggningsuppgifter

Om du har bytt till ett eget lösenord men glömt bort vad du valde behöver du återställa din router. Lösenordet går då tillbaka till standardlösenord, som du hittar på routerns bak- eller undersida.

För att återställa routern trycker du in reset-knappen i 10 sekunder. Knappen finns insänkt i ett hål på baksidan av routern och du kan använda till exempel en penna eller ett gem för att trycka in den. Routern startar då om och efter några minuter kan du surfa som vanligt igen.

Tänk på att andra ändringar du gjort i din router kommer att försvinna vid en återställning och att det trådlösa nätverket kan komma att inaktiveras.