Vattentäta mobiler

Undrar du vad skillnaden mellan en vattentät och en vattentålig mobil är? Letar du efter en mobil som tål en liten olycka utan att gå sönder? Här får du svar på allt du behöver veta.

Är det skillnad på vattentäta och vattentåliga mobiler?

Ja, det är det. Skillnaden mellan en vattentät och en vattentålig mobil ligger i hur stor mängd vatten mobilen klarar av. Vissa mobiler klarar bara av några stänk vatten, till exempel när du pratar i telefon i regn. Andra mobiler kan du tappa i toaletten, ha i duschen eller ta med till stranden utan att de riskerar att gå sönder. För att se hur mycket vatten just din mobil klarar av behöver du titta på IP-klassificeringen.

Vad betyder IP-klassificering?

IP står för International Protection Marking och är ett slags mätvärde för hur väl en elektronisk pryl skyddas av damm och vätska. Ju högre siffra desto bättre skydd.

Varför behöver man en vattentät mobil?

Din mobil använder du troligtvis både ofta och i olika situationer. Att då ha en mobil som tål både lite damm, smuts och vatten är smidigt och bekvämt. Du behöver inte oroa dig för att mobilen ska sluta fungera eller att du behöver betala dyra reparationskostnader om du pratar i den samtidigt som du går i regnet eller om du tappar den i toaletten.

Vattentäta mobiler:

Vattentät (IP68) innebär att mobilen är damm- och vattentät. Oftast betyder det att mobilen klarar av att vara cirka 3 meter under vatten. I vår webshop hittar du vattentäta mobiler.

Apple:

Samsung:

Google:

Sony:

Motorola:

Vattentåliga mobiler:

Vattentåliga mobiler (IP67) innebär att mobilen klarar av att sänkas ner i vatten i upp till 30 minuter innan den tar skada. I vår webshop webshop hittar du vattentåliga mobiler.

Apple:

Samsung:

Google:

Ladda ner vår app!

Du vet väl om att du kan göra det mesta i vår app?

Betala dina fakturor, tanka på ditt kontantkort och mycket mer.