•  
  •  
  •  

Tips! Undvik onödiga kostnader

Aktivera Maxpris

Slipp dyra överraskningar när du är utomlands! Med tjänsten Maxpris sätter du själv ett tak för extra kostnader på abonnemanget. Du ställer enkelt in ditt Maxpris via Mitt konto eller i Comviq-appen.

Mitt konto

Håll koll på roaming

Inom EU/EES ingår fri utlandssurf för de flesta av våra abonnemang och kontantkort, men det gäller inte i övriga världen. Ett bra sätt att slippa höga kostnader för roaming är att skaffa ett Surfpaket. Med paketen får du Sveriges billigaste utlandssurf till ett fast pris. När surfmängden är slut väljer du själv om du vill köpa mer.

Undvik satellitsamtal

Håll lite extra koll när du använder mobilen på flyg och båtar. Om det inte finns en mobilmast i närheten kan mobilen kopplas upp mot en satellit. Det kan leda till extra kostnader. Ett tips är att stänga av dataanvändning för att inte riskera ofrivillig uppkoppling.

 

  •  
  •  
  •  

Vanliga frågor och svar

För att beställa ett surfpaket skickar du SMS-koden som gäller för surfmängden och för landet du ska besöka till nummer 232.

Med ett Surfpaket surfar du till ett fast pris när du reser utanför EU/EES. Välj bara surfmängden som passar dig och SMS:a koden för landet du ska besöka.

Surfpaketet aktiveras först när du börjar surfa i något av länderna det gäller. Därefter är det giltigt i sju dagar eller fram till dess att surfmängden tar slut.

Surfpaketen förfaller 30 dagar efter ett köp om de inte aktiverats – det vill säga om du ännu inte börjat surfa i det utländska nätet.

Du får ett SMS när 80% av Surfpaketet är förbrukat och ett till SMS när surfmängden är slut. Om du inte väljer att köpa ett nytt Surfpaket stängs surfmöjligheten av i 24 timmar, eller tills du skaffat ett nytt. Efter 24 timmar kan du börja surfa till rörlig surftaxa.

Om du vill ändra ditt mobilabonnemang gör du det enkelt inne i Mitt Konto eller i Comviq-appen under informationen på ditt abonnemang.

Med våra mobilabonnemang ringer, SMS:ar och MMS:ar du helt fritt inom Sverige. Det ingår även surf inom EU/EES beroende på vilket abonnemang du har valt.

Surf med 5G når hastigheter upp till 100 Mbit/s, det ingår i alla mobilabonnemang och allt du behöver är en mobil med stöd för 5G.

Om du vill ha mer information om våra utlandspriser så hittar du det här.

SIM-kortet skickas till din brevlåda. Det brukar ta 1-3 vardagar.

Minsta debitering för surf som används i landet är 100,00 KB och debiteringsintervallet är 100,00 KB. Samtal debiteras per påbörjad minut. Priserna från Sverige till utlandet gäller inte prisplanerna för kontantkort: Kompis, Standard och Bas. Se prislista

Det kostar inget extra när du får ett SMS eller MMS och du befinner dig i ett annat land.