IMEI-nummer

IMEI-numret är unikt för varje enskild mobil. Här får du info om vad det är och hur man hittar det.
Här får du redo på vad IMEI-nummer är, hur du hittar det och du ska använda det till.

Vad är IMEI-nummer?

Ett IMEI-nummer är din mobils unika serienummer. Det består av 15 siffror och används bland annat för att identifiera mobiler i mobilnätet, och för att kunna spärra din mobil om du skulle tappa den, eller få den stulen. IMEI är en förkortning för International Mobile Equipment Identity.

Ta reda på ditt IMEI-nummer

När du skaffar en ny mobil är det alltid bra om du skriver ner ditt IMEI-nummer och sparar det någon annanstans än på mobilen.Du kan alltid ta reda på vad du har för IMEI-nummer genom att:Knappa in *#06# - ditt IMEI-nummer kommer då automatiskt att dyka upp på din skärm.

IMEI-nummer iPhone

IMEI-nummer iPhoneHar du en iPhone kan du, förutom genom att knappa in *#06#, ta reda på ditt IMEI-nummer genom att:
  1. Gå till Inställningar, Allmänt och menyn Om.
  2. Scrolla ner tills du hittar ditt IMEI-nummer.

IMEI-nummer Samsung

Har du en Android-mobil kan du, förutom genom att knappa in *#06#, ta reda på ditt IMEI-nummer genom att:
  1. Gå till Inställningar, Om mobilen och menyn Status.
  2. Här hittar du ditt IMEI-nummer, tillsammans med ännu mer information om din mobil.
Karim sitter tillbakalutad i en stol utanför kiosken och kollar nöjt på sin mobil.

Håll koll på din surf

Inne på Mitt Konto kan du enkelt se hur mycket du har surfat och vad du har kvar.

Vanliga frågor

Med våra mobilabonnemang ringer, SMS:ar och MMS:ar du helt fritt inom Sverige. Det ingår även surf inom EU/EES beroende på vilket abonnemang du har valt.Surf med 5G når hastigheter upp till 100 Mbit/s, det ingår i alla mobilabonnemang och allt du behöver är en mobil med stöd för 5G.

SIM-kortet skickas till din brevlåda. Det brukar ta 1-3 vardagar.

Om du har ett abonnemang som tillåter dig att ringa utomlands betalar du inget extra utöver din vanliga månadskostnad om du ringer inom EU/EES.Om du befinner dig utomlands i övriga världen ringer du till en rörlig kostnad som läggs på din faktura i efterhand. Välj land ovanför på den här sidan för att se priser. Du kan också välja att köpa ett utlandspaket där utlandssamtal ingår. Har du abonnemanget GO behöver du ha +Saldo.Om du har något av våra största abonnemang eller kontantkort så ingår fria samtalsminuter till utlandet. Läs mer här.

Med Resesurf surfar du till ett dagligt fast pris. Varje dag (kl 00:00 svensk tid) får du 1GB surf. Detta för endast 79 kr per dag.

Om du vill ändra abonnemang gör du det enkelt inne i Mitt Konto eller i appen. När du är inloggad klickar du på “Välj annat abonnemang” och byter till det abonnemang du vill ha.

Fakturan kommer till din mejl. I Mitt Konto eller appen kan du ändra till något annat betalsätt.

Om du har ett mobilabonnemang kan du aktivera vår tjänst Maxpris via Mitt Konto. Då kan du själv bestämma ett maxbelopp för vad ditt abonnemang får kosta varje månad. Du kan till exempel välja att det inte ska kosta mer än den vanliga månadsavgiften, men också sätta ett lite högre maxpris.Ett bra sätt att skydda sig mot höga kostnader när du är utanför EU/EES är att använda våra Surfpaket. Med paketen får du billigast möjliga utlandssurf till ett fast pris. När surfen i paketet är slut väljer du själv om du vill köpa mer eller inte. Inom EU/EES ingår fri roaming för de flesta av våra abonnemang och kontantkort.

Här kan du läsa om kampanjer med tillbehör på köpet.