Slå på trådlös surf med ditt WiFi

Missa inte att spara surf på din mobil genom att koppla upp dig mot ditt trådlösa nätverk när du är hemma. Att koppla upp sig är enkelt och du kan självklart även göra det med andra mobila enheter, som din dator eller tablet.

Aktivera det trådlösa nätverket

Det trådlösa nätverket är alltid aktiverat när du får din router men det är bra att dubbelkolla så att allt verkligen fungerar som det ska. Ta hjälp av bilden här för att försäkra dig om att den trådlösa funktionen verkligen är på.

Ange nätverksnamn och lösenord

När du kollat att det trådlösa nätverket är aktiverat är det dags att ansluta dina enheter. För att kunna göra det behöver du ta reda på vad nätverket har för namn (SSID) och lösenord (WPA-key eller Encryption Key). Du hittar namn och lösenord på under- eller baksidan av din router.

Anslut din mobil

Beroende på vilken typ av enhet du vill ansluta mot det trådlösa nätverket är det olika steg du måste följa:

iPad/iPhone

• Tryck på "Inställningar", välj sedan "WiFi" och aktivera WiFi genom att dra reglaget till läge "1".

• En lista med trådlösa nätverk kommer visas på din iPad/iPhone. Markera din routers trådlösa nätverk.

• Nätverket heter Tele2_XXXXXX, där XXXXXX är din routers unika namn. Du hittar det trådlösa nätverkets namn i rutan "Trådlöst nätverk (SSID)" på etiketten under routerns fot. Är din telefon eller surfplatta förberedd för trådlösa nätverk på 5 GHz kommer du att se två stycken med ditt dator-SSID i listan, det som slutar på "-5G" är det på 5GHz. Observera att nätverk på 5 GHz har bättre hastighet men kan ha sämre räckvidd. Anslut genom att klicka på nätverket.

• Ange lösenord trådlöst nätverk (WPA-KEY) i den ruta som dyker upp. Du hittar den på samma etikett som för nätverkets namn.

Grattis! Du är nu ansluten och kan surfa trådlöst.

Android

• Tryck på "Inställningar", välj sedan "Trådlöst och nätverk" och sedan "WiFi" där du aktiverar WiFi genom att dra i ett reglage eller bocka i en ruta (menyer och namn kan variera mellan tillverkare och modell).

• En lista med trådlösa nätverk kommer visas. Markera din routers trådlösa nätverk. Nätverket heter Tele2_XXXXXX, där XXXXXX är din routers unika namn. Du hittar det trådlösa nätverkets namn i rutan "Trådlöst nätverk (SSID)" på etiketten under routerns fot. Är din telefon eller surfplatta förberedd för trådlösa nätverk på 5 GHz kommer du att se två stycken med ditt dator-SSID i listan, det som slutar på "-5G" är det på 5GHz. Observera att nätverk på 5 GHz har bättre hastighet men kan ha sämre räckvidd. Anslut genom att klicka på nätverket.

• Ange lösenord trådlöst nätverk (WPA-KEY) i den ruta som dyker upp. Du hittar den på samma etikett som för nätverkets namn.

Grattis! Du är nu ansluten och kan surfa trådlöst.

Windows Mobile

• Gå till "Applistan" och tryck på "Inställningar", välj sedan "Trådlöst nätverk" och aktivera sedan WiFi genom att dra i ett reglage så att det står "På" (menyer och namn kan variera mellan tillverkare och modell).

• En lista med trådlösa nätverk visas. Markera din routers trådlösa nätverk. Nätverket heter Tele2_XXXXXX, där XXXXXX är din routers unika namn. Du hittar det trådlösa nätverkets namn i rutan "Trådlöst nätverk (SSID)" på etiketten under routerns fot. Är din telefon eller surfplatta förberedd för trådlösa nätverk på 5 GHz kommer du att se två stycken med ditt dator-SSID i listan, det som slutar på "-5G" är det på 5GHz. Observera att nätverk på 5 GHz har bättre hastighet men kan ha sämre räckvidd. Anslut genom att klicka på nätverket.

• Ange lösenord trådlöst nätverk (WPA-KEY) i den ruta som dyker upp. Du hittar den på samma etikett som för nätverkets namn.

Grattis! Du är nu ansluten och kan surfa trådlöst.

Mac OS X

• Klicka på Airport-symbolen i skärmens övre högra hörn för att visa tillgängliga trådlösa nätverk.

• Markera ditt modems trådlösa nätverk. Nätverket heter Tele2_XXXXXX, där XXXXXX är din routers unika namn. Du hittar det trådlösa nätverkets namn i rutan "Trådlöst nätverk (SSID)" på etiketten under routerns fot. Är din dator förberedd för trådlösa nätverk på 5 GHz kommer du att se två stycken med ditt dator-SSID i listan, det som slutar på "-5G" är det på 5GHz. Observera att nätverk på 5 GHz har bättre hastighet men kan ha sämre räckvidd. Anslut genom att klicka.

• Ange lösenord trådlöst nätverk (WPA-KEY) i den ruta som dyker upp. Du hittar den på samma etikett som för nätverkets namn.

Du är nu ansluten och kan surfa trådlöst.