Huawei B535 - Installationsguide

Steg-för-steg-guide som hjälper dig att komma igång med 4G-routern Huawei (SoyeaLink) B535-333 för mobilt bredband.

Kom igång med Huawei B535 för mobilt bredband

Att installera den mobila routern Huawei B535 gör du enkelt genom att följa den korta steg-för-steg-processen nedan. Sen är det bara att börja surfa.

Steg 1: Fäst sockeln på routern

Sockeln gör att du kan ställa routern upprätt för bättre täckning och WiFi.

Mobilrouter Huawei B535 Guide Sätt fast sockel

Steg 2: Sätt i SIM-kortet

SIM-kortet du får från oss är ett trippel-SIM uppdelad i flera storlekar för att passa alla typer av routers, stickor och donglar. Den minsta storleken på SIM-kortet kallas Nano. Sätt i Nano-kortet i routern likt bilden nedan.

Mobilrouter Huawei B535 Guide Sätt i SIM

Steg 3: Koppla in strömakabeln

Anslut strömadaptern, först i routerns baksida och sen i vägguttaget. Lamporna på routerns framsida tänds när routern har anslutit till mobilnätet. Lampan till vänster (nätverksindikatorn) ska lysa med ett vitt sken. Lampan i mitten visar om det finns WiFi och de till höger visar signalstyrkan. Ju fler stablar, desto bättre WiFi-signal.

Mobilrouter Huawei B535 Guide Strömkabel

Steg 4: Anslut till routerns WiFi-nätverk

När routern har kopplat upp sig på mobilnätet och WiFi-indikatorn lyser kan du ansluta din enhet till WiFi. Det trådlösa nätverket, eller WiFi-nätet, går på två olika frekvensband, 2,4 GHz eller 5 GHz. Inloggningsuppgifterna hittar du på routerns baksida. Det är standardnamnen för routerns olika frekvenser: 2,4 GHz (Wi-Fi Name), 5 GHz (Wi-Fi Name 5G) och standardlösenordet (Wi-Fi Password). Du kan också enkelt ansluta din mobiltelefon genom att scanna QR-koden som finns på baksidan. Rikta bara mobilkameran mot den för att läsa in uppgifterna.

5 GHz ger generellt en snabbare hastighet, medan 2,4 GHz ger bättre räckvidd. Det vanliga 2.4 GHz-nätet löper en lite större risk att störas av omgivningen som till exempel vitvaror och WiFi från nära grannar, men gör att du kan surfa längre bort från routern. Testa dig fram genom att koppla upp dig på de olika frekvenserna och välj det som passar dina behov.

Mobilrouter Huawei B535 Guide koppla upp enhet

Steg 5: Klart!

Om du får problem med ditt mobila bredband, kolla våra relaterade artiklar. Och behöver du mer info, läs installationsguide för Huawei B535-333 på 23 språk (svenska på sida 92 - 100).

Ladda ner vår app!

Du vet väl om att du kan göra det mesta i vår app?

Betala dina fakturor, tanka på ditt kontantkort och mycket mer.