Installationsguide Huawei B535 router för mobilt bredband

Steg-för-steg-guide som hjälper dig att komma igång med 4G-routern Huawei (SoyeaLink) B535-333 för mobilt bredband.

Kom igång med Huawei B535 för mobilt bredband

Att installera den mobila routern Huawei B535 gör du enkelt genom att följa den korta steg-för-steg-processen nedan. Sen är det bara att börja surfa.

Steg 1: Fäst sockeln på routern

Sockeln gör att du kan ställa routern upprätt för bättre täckning och WiFi.Mobilrouter Huawei B535 Guide Sätt fast sockel

Steg 2: Sätt i SIM-kortet

SIM-kortet du får från oss är ett trippel-SIM uppdelad i flera storlekar för att passa alla typer av routers, stickor och donglar. Den minsta storleken på SIM-kortet kallas Nano. Sätt i Nano-kortet i routern likt bilden nedan.Mobilrouter Huawei B535 Guide Sätt i SIM

Steg 3: Koppla in strömakabeln

Anslut strömadaptern, först i routerns baksida och sen i vägguttaget. Lamporna på routerns framsida tänds när routern har anslutit till mobilnätet. Lampan till vänster (nätverksindikatorn) ska lysa med ett vitt sken. Lampan i mitten visar om det finns WiFi och de till höger visar signalstyrkan. Ju fler stablar, desto bättre WiFi-signal.

Steg 4: Anslut till routerns WiFi-nätverk

När routern har kopplat upp sig på mobilnätet och WiFi-indikatorn lyser kan du ansluta din enhet till WiFi. Det trådlösa nätverket, eller WiFi-nätet, går på två olika frekvensband, 2,4 GHz eller 5 GHz. Inloggningsuppgifterna hittar du på routerns baksida. Det är standardnamnen för routerns olika frekvenser: 2,4 GHz (Wi-Fi Name), 5 GHz (Wi-Fi Name 5G) och standardlösenordet (Wi-Fi Password). Du kan också enkelt ansluta din mobiltelefon genom att scanna QR-koden som finns på baksidan. Rikta bara mobilkameran mot den för att läsa in uppgifterna.5 GHz ger generellt en snabbare hastighet, medan 2,4 GHz ger bättre räckvidd. Det vanliga 2.4 GHz-nätet löper en lite större risk att störas av omgivningen som till exempel vitvaror och WiFi från nära grannar, men gör att du kan surfa längre bort från routern. Testa dig fram genom att koppla upp dig på de olika frekvenserna och välj det som passar dina behov.Mobilrouter Huawei B535 Guide koppla upp enhet

Steg 5: Klart!

Om du får problem med ditt mobila bredband, kolla våra relaterade artiklar. Och behöver du mer info, läs installationsguide för Huawei B535-333 på 23 språk (svenska på sida 92 - 100).
Karim sitter tillbakalutad i en stol utanför kiosken och kollar nöjt på sin mobil.

Håll koll på din surf

Inne på Mitt Konto kan du enkelt se hur mycket du har surfat och vad du har kvar.

Vanliga frågor

Med våra mobilabonnemang ringer, SMS:ar och MMS:ar du helt fritt inom Sverige. Det ingår även surf inom EU/EES beroende på vilket abonnemang du har valt.Surf med 5G når hastigheter upp till 100 Mbit/s, det ingår i alla mobilabonnemang och allt du behöver är en mobil med stöd för 5G.

SIM-kortet skickas till din brevlåda. Det brukar ta 1-3 vardagar.

Om du har ett abonnemang som tillåter dig att ringa utomlands betalar du inget extra utöver din vanliga månadskostnad om du ringer inom EU/EES.Om du befinner dig utomlands i övriga världen ringer du till en rörlig kostnad som läggs på din faktura i efterhand. Välj land ovanför på den här sidan för att se priser. Du kan också välja att köpa ett utlandspaket där utlandssamtal ingår. Har du abonnemanget GO behöver du ha +Saldo.Om du har något av våra största abonnemang eller kontantkort så ingår fria samtalsminuter till utlandet. Läs mer här.

Med Resesurf surfar du till ett dagligt fast pris. Varje dag (kl 00:00 svensk tid) får du 1GB surf. Detta för endast 79 kr per dag.

Om du vill ändra abonnemang gör du det enkelt inne i Mitt Konto eller i appen. När du är inloggad klickar du på “Välj annat abonnemang” och byter till det abonnemang du vill ha.

Fakturan kommer till din mejl. I Mitt Konto eller appen kan du ändra till något annat betalsätt.

Om du har ett mobilabonnemang kan du aktivera vår tjänst Maxpris via Mitt Konto. Då kan du själv bestämma ett maxbelopp för vad ditt abonnemang får kosta varje månad. Du kan till exempel välja att det inte ska kosta mer än den vanliga månadsavgiften, men också sätta ett lite högre maxpris.Ett bra sätt att skydda sig mot höga kostnader när du är utanför EU/EES är att använda våra Surfpaket. Med paketen får du billigast möjliga utlandssurf till ett fast pris. När surfen i paketet är slut väljer du själv om du vill köpa mer eller inte. Inom EU/EES ingår fri roaming för de flesta av våra abonnemang och kontantkort.

Här kan du läsa om kampanjer med tillbehör på köpet.