Att tanka en ny prisplan innan giltighetstiden gått ut

Vad händer om du väljer att tanka på med en ny prisplan innan giltighetstiden har gått ut på din nuvarande prisplan? Här går vi igenom allt du behöver veta.
När du tankar en prisplan, som motsvarar din nuvarande eller högre, får du antingen din nya prisplan direkt eller ett saldo som motsvarar beloppet du tankade för. Tankar du på en lägre prisplan än den du har nu blir den nya aktiv när din nuvarande tankning löpt ut.

För dig som har Amigos eller Standard

  • Väljer du att tanka Amigos eller Standard får du den valda prisplanen med ett saldo som motsvarar beloppet du tankade.
  • Om du tankar Amigos innan giltighetstiden har löpt ut så kommer din nya pott att adderas med de dagar och den surf som du har kvar. Det gäller upp till en maxpott på 18 GB surf och 180 dagar.

För dig som har Fastpris

  • Väljer du att tanka Fastpris får du en förlängd giltighetstid med 30 dagar plus den surf som ingår.
  • Om du tankar Fastpris innan giltighetstiden har löpt ut så kommer din nya pott att adderas med de dagar och den surf som du har kvar. Du kan som mest ha 180 dagar i din pott, när det gäller surf kan du spara surfen från dina 3 senaste tankningar.
  • Väljer du att tanka Fastpris får du den prisplanen direkt.

För dig som har Fastpris Mini

  • Väljer du att tanka Fastpris Mini får du 3 GB mer surf, 200 nya minuter att ringa för och 2000 SMS/MMS. Kvarvarande surf och samtalsminuter följer med om du har Fastpris Mini och tankar med Fastpris Mini. Det gäller upp till en maxpott på 9 GB surf (fungerar endast inom Sverige), 600 minuter, 6000 SMS/MMS och 6 månader.
Karim sitter tillbakalutad i en stol utanför kiosken och kollar nöjt på sin mobil.

Håll koll på din surf

Inne på Mitt Konto kan du enkelt se hur mycket du har surfat och vad du har kvar.

Vanliga frågor

Med våra mobilabonnemang ringer, SMS:ar och MMS:ar du helt fritt inom Sverige. Det ingår även surf inom EU/EES beroende på vilket abonnemang du har valt.Surf med 5G når hastigheter upp till 100 Mbit/s, det ingår i alla mobilabonnemang och allt du behöver är en mobil med stöd för 5G.

SIM-kortet skickas till din brevlåda. Det brukar ta 1-3 vardagar.

Om du har ett abonnemang som tillåter dig att ringa utomlands betalar du inget extra utöver din vanliga månadskostnad om du ringer inom EU/EES.Om du befinner dig utomlands i övriga världen ringer du till en rörlig kostnad som läggs på din faktura i efterhand. Välj land ovanför på den här sidan för att se priser. Du kan också välja att köpa ett utlandspaket där utlandssamtal ingår. Har du abonnemanget GO behöver du ha +Saldo.Om du har något av våra största abonnemang eller kontantkort så ingår fria samtalsminuter till utlandet. Läs mer här.

Med Resesurf surfar du till ett dagligt fast pris. Varje dag (kl 00:00 svensk tid) får du 1GB surf. Detta för endast 79 kr per dag.

Om du vill ändra abonnemang gör du det enkelt inne i Mitt Konto eller i appen. När du är inloggad klickar du på “Välj annat abonnemang” och byter till det abonnemang du vill ha.

Fakturan kommer till din mejl. I Mitt Konto eller appen kan du ändra till något annat betalsätt.

Om du har ett mobilabonnemang kan du aktivera vår tjänst Maxpris via Mitt Konto. Då kan du själv bestämma ett maxbelopp för vad ditt abonnemang får kosta varje månad. Du kan till exempel välja att det inte ska kosta mer än den vanliga månadsavgiften, men också sätta ett lite högre maxpris.Ett bra sätt att skydda sig mot höga kostnader när du är utanför EU/EES är att använda våra Surfpaket. Med paketen får du billigast möjliga utlandssurf till ett fast pris. När surfen i paketet är slut väljer du själv om du vill köpa mer eller inte. Inom EU/EES ingår fri roaming för de flesta av våra abonnemang och kontantkort.

Här kan du läsa om kampanjer med tillbehör på köpet.