Vem var det som ringde?

Har du fått ett samtal från ett nummer du inte känner igen? Var då på din vakt - det kan vara ett bedrägeriförsök eller en säljare. Om du behöver du hjälp att spåra ett okänt nummer och ta reda på vem som har ringt dig gör du det enklast genom nummerupplysningssajter så som hitta.se eller eniro.se. Comviq har nämligen inte möjlighet att hjälpa dig med det.

Wangiri – Bedrägeriförsök

Comviq har sett att många av våra kunder utsätts för så kallad wangiri. Det är ett bedrägeriförsök som innebär att man blir uppringd på sitt fasta eller mobila nummer. Samtalet bryts omedelbart efter att det gått fram en eller ett par signaler.

Syftet är att man ska bli nyfiken eller orolig och ringa tillbaka till numret. Dessa nummer kostar i regel mycket mer än vanliga utlandssamtal och om man har otur kan det bli mycket pengar. Det finns även SMS-varianter där man uppmanas att omedelbart ringa till ett nummer som anges i texten.

Vi på Comviq råder dig är att aldrig ringa tillbaka på dessa nummer. Var alltid kritisk till uppmaningar. Om det verkligen är någon du känner så kommer de att försöka få kontakt med dig igen.

Vad kan vi hjälpa dig med?