Telefonsvarare

Att ha telefonsvarare är kostnadsfritt och innebär att en person kan lämna ett röstmeddelande till dig som du sedan kan lyssna av. Du betalar som ett vanligt samtal inom Sverige för att lyssna på inspelande meddelanden. Om du har fast pris på samtal kostar det inget extra att ringa till telefonsvararen.

Telefonsvarare ingår i alla Comviqs mobilabonnemang och tjänsten är aktiverad från början.

Du kan även använda telefonsvarare utan extra kostnad till ditt kontantkort, du behöver bara aktivera tjänsten, hur du gör hittar du längre ner på den här sidan.

För att lyssna av dina meddelanden ringer du 222. Första gången du ringer 222 så får du välja ett lösenord samt spela in ett personligt hälsningsmeddelande.

Relaterade artiklar

Hitta din PIN- och PUK-kod
Aktivera eller avaktivera telefonsvararen

För att aktivera och avaktivera telefonsvararen följ någon av guiderna nedan.

Mitt Konto

1. Logga in på Mitt Konto.
  2. Klicka på det nummer som du vill aktivera/avaktivera telefonsvaren på.
  3. Skrolla ner och klicka på Inställningar för ditt nummer.
  4. Klicka på Nummerinställningar.
  5. Klicka på knappen ute till höger på raden Telefonsvarare för att aktivera/avaktivera.
  6. Klart!

Om du valde att aktivera telfonsvararen behöver du ringa 222 för att välja ett lösenord och spela in en personlig hälsningsfras.

Comviq-appen

1. Logga in i appen.
  2. Tryck på det mobilnummer det gäller.
  3. Tryck på kugghjulet uppe till höger.
  4. Skrolla ner till du ser Telefonsvarare och tryck på knappen till höger för att aktivera/avaktivera.
  5. Klart!

Om du valde att aktivera telfonsvararen behöver du ringa 222 för att välja ett lösenord och spela in en personlig hälsningsfras.

Direkt via mobilen

Aktivera:

1. Slå *114# och trycka på luren.
  2. Ring 222 för att välja ett lösenord och spela in en personlig hälsningsfras.
  3. Klart!

Avaktivera:

1. Slå *115# och tryck på luren.
  2. Klart!
Lyssna av ett meddelande från telefonsvararen

När du får ett nytt meddelande i din telefonsvarare får du ett sms som informerar dig om det. För att lyssna på dina meddelanden ringer du 222.

Med ditt personliga lösenord, som du valt genom att ringa 222, kan du även lyssna av din telefonsvarare från en mobil med ett annat SIM-kort, eller en fast telefon. Du ringer då +46252XXXXXXXXX (ersätt XXXXXXXXX ditt mobilnummer utan första 0:an). När du hör hälsningsfrasen trycker du #din personliga kod#. Detta gäller både inom Sverige och utomlands. Om du däremot har rätt SIM-kort i din mobil ringer du 222 så länge du befinner dig inom EU/EES.

Hur länge sparas ett meddelande i telefonsvararen?
  • Telefonsvararen sparar ett avlyssnat meddelande i 3 dygn.
  • Ett meddelande som inte blivit avlyssnat lagras i 10 dagar innan det raderas.
  • Vill du radera ett meddelande direkt när du lyssnat på det trycker du på 5.
Ändra tid innan telefonsvararen svarar

Du kan välja att ändra så att din telefonsvarare svarar efter 5, 10, 15, 20, 25 eller 30 sekunder. För att göra det behöver du slå:

*61*+462527xxxxxxxx**5#

Byt ut xxxxxxxx mot ditt mobilnummer och istället för 5 på slutet kan du välja att slå 10, 15, 20, 25 eller 30 beroende på hur många sekunder du vill att det ska ta innan telefonsvararen svarar. Sedan trycker du på samtalsuren du använder för att ringa. Klart!

Aktivera eller avaktivera tvingande lösenord till telefonsvararen

Om du vill aktivera eller avaktivera tvingande PIN-kod gör du så här:

1. Ring 222 från det telefonnummer du vill ändra inställningarna på.
  2. Vänta tills du hamnar i huvudmenyn.
  3. Tryck 3 för att komma till inställningar.
  4. Tryck 3 för att ändra inloggning till telefonsvararen.
  5. Tryck 2 för att aktivera/deaktivera tvingande PIN
  6. Klart.
Telefonsvarare på engelska

För att byta språk från svenska till engelska:

1. Ring 222.
  2. Vänta tills du hamnar i huvudmenyn.
  3. Tryck 3.
  4. Tryck 4.
  5. Tryck 1 för svenska eller 2 för engelska.
  6. Klart!
Befinner du dig utomlands?

Om du befinner dig utomlands blir du ombedd att slå in ditt lösenord för att komma åt dina meddelanden. Det lösenordet ställer du in när du aktiverar din telefonsvarare. Detta är för att skydda obehöriga från att lyssna av dina meddelanden. Att ringa till sin telefonsvarare utomlands kostar som att ringa från landet du befinner dig i till Sverige. Se Comviq.se/utland för en fullständig prislista.