Mobilförsäkring

Är det viktigt att ha en mobilförsäkring? Vad skyddar en mobilförsäkring egentligen emot? Finns det olika typer av mobilförsäkringar? Vi guidar dig rätt!

Vad är en mobilförsäkring?

En mobilförsäkring är en produktförsäkring för din mobiltelefon. Oftast betalar du en avgift varje månad (eller en årsavgift) för försäkringen. I gengäld får du då ett skydd mot olika saker som kan hända din mobiltelefon, till exempel: • Stöld • Användarfel • Skärmskada • Vattenskada • Brandskador • Yttre skador

Vad som ingår i en mobilförsäkring kan skilja sig åt beroende på vilket försäkringsbolag du har tecknat en mobilförsäkring med.

Varför behöver man mobilförsäkring?

Om du har tecknat en mobilförsäkring får du en ekonomisk ersättning om något händer med din mobil. Det kan vara en skön trygghet att ha, inte bara för dem som vet med sig att de är lite slarviga av naturen.

Idag är priset för en mobil ofta väldigt högt och har du ingen mobilförsäkring när olyckan är framme kan det bli en väldigt dyr affär att laga mobilen – eller i värsta fall, behöva köpa en helt ny telefon.

Vad ska man tänka på när man väljer försäkring för mobil?

Vilken försäkring du behöver skiljer sig åt beroende på vilken typ av mobil du har. Om du har en av de senaste mobilerna kommer du behöva en mer omfattande, och något dyrare, försäkring än om du har en äldre mobil. Detta är helt enkelt för att en dyrare och mer utvecklad mobil är dyrare att laga.

Ingår mobilförsäkring i hemförsäkringen?

Ja, i vissa fall. Ta kontakt med ditt försäkringsbolag och se om din hemförsäkring täcker reparationskostnader för en eventuell skada på mobilen. På så sätt kan du spara pengar.

Behöver du även en ny mobil? Se alla Comviqs mobiler här.

Ladda ner vår app!

Du vet väl om att du kan göra det mesta i vår app?

Betala dina fakturor, tanka på ditt kontantkort och mycket mer.