Comviq Mobilt bredband
  1. Hem
  2. Bredband
  3. Mobilt bredband
  4. Senior

Mobilt bredband pensionär och senior

  • Obegränsad surf
  • Router på köpet
  • Passar som bredband hemma

Med mobilt bredband surfar du obegränsat. Just nu får du en schysst 4G-router på köpet och 100 kr rabatt i månaden om du binder abonnemanget i 24 månader. Du sparar 3690 kr.

-100kr i 24mån

Abonnemang
Pris
299
kr/mån i 24 mån399 kr/mån
Beställ nu

Seniorrabatt på mobilt bredband

Mobil bredband för senior ger dig obegränsad surf till riktigt bra pris. Streama film och serier, surfa och jobba.

När du beställer mobilt bredband med 24 månaders bindningstid får du dessutom routern Huawei (SoyeaLink) B535 (värde 1290 kr) på köpet! Den är enkel att installera, säkrar en stabil uppkoppling och ni kan vara flera som surfar samtidigt utan problem. Det enda du behöver är tillgång till ett eluttag.

  • Använd nätverkskabel eller WiFi
  • Max nedladdningshastighet på 300 Mbit/s
  • Dubbla WiFi-band på 2,4 GHz och 5 GHz.

För dig som är över 55 år har vi även rabatt på mobilabonnemang för senior och pensionär.

Surfa där du vill

Surfa hemma och borta. Vårt mobila bredband passar dig som vill ha ett bra bredband hemma men också gillar att resa i Sverige. Ta med det till sommarstugan, båten eller husvagnen - där routern är får du internet!

Allt du behöver är ett eluttag att koppla in routerns sladd i. Mobilt bredband med 4G-router funkar i hela Sverige där 4G-täckning finns.

Säkra din uppkoppling, skaffa ett billigt mobilt bredband för pensionär och senior redan idag!

Karim på strand med hund
Dubbel surf

Vad är mobilt bredband?

Mobilt bredband är ett enkelt och flexibelt bredband. Det är också ett trådlöst bredband och du väljer själv var du vill ha det. Flytta enkelt ditt bredband mellan olika platser genom att bara ta med dig routern.

Mobilt bredband funkar i hela Sverige där 4G-täckning finns. En fördel med mobilt bredband jämfört med att bara ha mobilabonnemang, är att hela familjen enkelt kan koppla upp sig på wifi.

Vanliga frågor
Kan jag skaffa mobilt bredband utan bindningstid?

Du väljer själv om du vill ha mobilt bredband med eller utan bindningstid. Om du väljer 24 månaders bindningstidfår du en router på köpet. Den blir din egen och behöver inte lämnas tillbaka.

Vill du skaffa mobilt bredband utan bindningstid? Ta bort routern när du är i kassan genom att klicka på ikonen med en papperskorg bredvid routern. Då försvinner både routern och bindningstiden.

Kan jag använda mobilt bredband överallt?

Vårt mobila bredband funkar i hela Sverige, där det finns 4G-täckning. Koppla in routern i ett vanligt eluttag. Där routern är, där har du bredband! Självklart kan du flytta med dig routern mellan hemmet, landsstället och husvagnen.

Hur mycket kan jag surfa med mobilt bredband?

Du kan surfa hur mycket som helst med mobilt bredband. Surfen är obegränsad och kan inte ta slut.

Hur snabbt är mobilt bredband?

Vårt router till mobilt bredband klarar nedladdningshastigheter på upp till 300 Mbit/s. Normalhastigheten för mobilt bredband ligger på 10-50 Mbit/s.

Kan jag använda routern jag redan har?

Javisst. Har du en 4G-router, dongel eller USB-modem kan du använda dessa. Stoppa bara i SIM-kortet du får av oss.

Om du skaffar mobilt bredband med 24 månaders bindingstid får du routern Huawei SoyeaLink B535-333, värde 1290 kr, på köpet. Vi rekommenderar att du skaffar den, så vi enklare kan hjälpa dig med felsökning om du får problem.

Hur mycket surf ingår?

Du kan surfa så mycket du vill – obegränsad surf ingår.

Vad betyder frekvenserna 2,4 GHz och 5 GHz?

Det trådlösa nätverket, eller WiFi-nätet, går på två olika frekvensband, 2,4 GHz eller 5 GHz. Generellt kan man säga att 5 GHz ger snabbare hastighet, medan 2,4 GHz ger bättre räckvidd. Det vanliga 2.4 GHz-nätet löper en lite större risk att störas av omgivningen som till exempel vitvaror och WIFI routrar från nära grannar, men gör att du kan surfa längre bort från routern.

Vad är skillnaden jämfört med fiberbredband?

En av de stora fördelarna med mobilt bredband är att du enkelt kan ta det med dig och använda det var som helst där det finns 4G-täckning. Det använder alltså samma nät som din Comviq-mobil använder för surf.

Ett fiberbredband kan däremot bara användas på en och samma adress eftersom det kräver fysisk uppkoppling via fibertrådar. Fördelen är att du har samma höga hastighet hela tiden.