WiFi-Samtal

Har du märkt att det ibland kan vara dålig täckning när du är inomhus? Det kan vara att huset är byggt av betong, eller något annat material, som gör det svårt för radiovågorna att ta sig in. En enkel lösning på det problemet är att ringa mobilsamtal via WiFi med VoWiFi. Låter det krångligt? Det är det inte!

WiFi-samtal, VoWiFi

Vad betyder det att ringa med WiFi-samtal?

WiFi-samtal, även känt som VoWiFi (voice over WiFi), innebär att din mobil använder WiFi-nätverket du har hemma som en förstärkare, och gör att du får bättre samtalskvalitet.

När du har WiFi-samtal aktiverat på din mobil kopplas dina samtal alltid via ditt WiFi-nätverk och du kan röra dig obehindrat mellan WiFi och mobilnät utan att samtalet bryts.

Att ringa WiFi-samtal kostar inget extra och du använder ingen av surfen som ingår i ditt mobilabonnemang. Både smart och ekonomiskt!

Vilka fördelar finns det med WiFi-samtal?

Genom att aktivera WiFi-samtal får du bättre samtalskvalité när täckningen inomhus inte räcker till. I kombination med VoLTE blir upplevelsen av inomhustäckningen bättre om du befinner dig i ett hus med betongväggar. Eftersom din mobil automatiskt kan växla mellan att ringa över 4G-nätet och WiFi behöver du inte oroa dig för att samtalet bryts.

Kostar det något att ringa med WiFi-samtal?

Att ringa med WiFi-samtal kostar ingenting extra och du använder ingen av surfen som ingår i ditt mobilabonnemang.

Hur aktiverar jag VoWiFi?

Att aktivera VoWiFi är enkelt. Följ bara instruktionerna som gäller för din mobil:

WiFi-samtal Apple iPhone: Inställningar -> Mobilnät -> WiFi-samtal -> WiFi-samtal på denna iPhone På/Av.

WiFi-samtal Samsung: Gå till din mobiltelefons inställningar och välj Anslutning->Wifi-samtal->På/Av->WiFi prioriterat/Mobilnät prioriterat.

WiFi-samtal Sony: Gå till din mobiltelefons inställningar och välj Nätverk&Internet->Mobilnätverk->Avancerat->Wifi-samtal->På/Av->WiFi prioriterat/Mobilnät prioriterat.

WiFi-samtal Huawei: Gå till din mobiltelefons inställningar och välj Mer->WiFi-samtal->Aktivera->Tryck på Läge->WiFi prioriterat.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Relaterade artiklar

VoLTE - Mobilsamtal över 4GTäckning och 4G

Ladda ner vår app!

Du vet väl om att du kan göra det mesta i vår app?

Betala dina fakturor, tanka på ditt kontantkort och mycket mer.