WiFi-Samtal

Få ännu bättre ljud, täckning och snabbare uppkopplingstid när du ringer med WiFi-samtal. Här hittar du beskrivning till hur du aktiverar WiFi-samtal.
Har du märkt att det ibland kan vara dålig täckning när du är inomhus? Det kan vara att huset är byggt av betong, eller något annat material, som gör det svårt för radiovågorna att ta sig in. En enkel lösning på det problemet är att ringa mobilsamtal via WiFi med VoWiFi. Låter det krångligt? Det är det inte!WiFi-samtal, VoWiFi

Vad betyder det att ringa med WiFi-samtal?

WiFi-samtal, även känt som VoWiFi (voice over WiFi), innebär att din mobil använder WiFi-nätverket du har hemma som en förstärkare, och gör att du får bättre samtalskvalitet.När du har WiFi-samtal aktiverat på din mobil kopplas dina samtal alltid via ditt WiFi-nätverk och du kan röra dig obehindrat mellan WiFi och mobilnät utan att samtalet bryts.Att ringa WiFi-samtal kostar inget extra och du använder ingen av surfen som ingår i ditt mobilabonnemang. Både smart och ekonomiskt!

Vilka fördelar finns det med WiFi-samtal?

Genom att aktivera WiFi-samtal får du bättre samtalskvalité när täckningen inomhus inte räcker till. I kombination med VoLTE blir upplevelsen av inomhustäckningen bättre om du befinner dig i ett hus med betongväggar. Eftersom din mobil automatiskt kan växla mellan att ringa över 4G-nätet och WiFi behöver du inte oroa dig för att samtalet bryts.

Kostar det något att ringa med WiFi-samtal?

Att ringa med WiFi-samtal kostar ingenting extra och du använder ingen av surfen som ingår i ditt mobilabonnemang.

Hur aktiverar jag VoWiFi?

Att aktivera VoWiFi är enkelt. Följ bara instruktionerna som gäller för din mobil:WiFi-samtal Apple iPhone: Inställningar -> Mobilnät -> WiFi-samtal -> WiFi-samtal på denna iPhone På/Av.WiFi-samtal Samsung: Gå till din mobiltelefons inställningar och välj Anslutning->Wifi-samtal->På/Av->WiFi prioriterat/Mobilnät prioriterat.WiFi-samtal Sony: Gå till din mobiltelefons inställningar och välj Nätverk&Internet->Mobilnätverk->Avancerat->Wifi-samtal->På/Av->WiFi prioriterat/Mobilnät prioriterat.WiFi-samtal Huawei: Gå till din mobiltelefons inställningar och välj Mer->WiFi-samtal->Aktivera->Tryck på Läge->WiFi prioriterat.
Karim sitter tillbakalutad i en stol utanför kiosken och kollar nöjt på sin mobil.

Håll koll på din surf

Inne på Mitt Konto kan du enkelt se hur mycket du har surfat och vad du har kvar.

Vanliga frågor

Med våra mobilabonnemang ringer, SMS:ar och MMS:ar du helt fritt inom Sverige. Det ingår även surf inom EU/EES beroende på vilket abonnemang du har valt.Surf med 5G når hastigheter upp till 100 Mbit/s, det ingår i alla mobilabonnemang och allt du behöver är en mobil med stöd för 5G.

SIM-kortet skickas till din brevlåda. Det brukar ta 1-3 vardagar.

Om du har ett abonnemang som tillåter dig att ringa utomlands betalar du inget extra utöver din vanliga månadskostnad om du ringer inom EU/EES.Om du befinner dig utomlands i övriga världen ringer du till en rörlig kostnad som läggs på din faktura i efterhand. Välj land ovanför på den här sidan för att se priser. Du kan också välja att köpa ett utlandspaket där utlandssamtal ingår. Har du abonnemanget GO behöver du ha +Saldo.Om du har något av våra största abonnemang eller kontantkort så ingår fria samtalsminuter till utlandet. Läs mer här.

Med Resesurf surfar du till ett dagligt fast pris. Varje dag (kl 00:00 svensk tid) får du 1GB surf. Detta för endast 79 kr per dag.

Om du vill ändra abonnemang gör du det enkelt inne i Mitt Konto eller i appen. När du är inloggad klickar du på “Välj annat abonnemang” och byter till det abonnemang du vill ha.

Fakturan kommer till din mejl. I Mitt Konto eller appen kan du ändra till något annat betalsätt.

Om du har ett mobilabonnemang kan du aktivera vår tjänst Maxpris via Mitt Konto. Då kan du själv bestämma ett maxbelopp för vad ditt abonnemang får kosta varje månad. Du kan till exempel välja att det inte ska kosta mer än den vanliga månadsavgiften, men också sätta ett lite högre maxpris.Ett bra sätt att skydda sig mot höga kostnader när du är utanför EU/EES är att använda våra Surfpaket. Med paketen får du billigast möjliga utlandssurf till ett fast pris. När surfen i paketet är slut väljer du själv om du vill köpa mer eller inte. Inom EU/EES ingår fri roaming för de flesta av våra abonnemang och kontantkort.

Här kan du läsa om kampanjer med tillbehör på köpet.