1. Hem
  2. Bredband

Skaffa bredband

  • Snabbt
  • Säkert
  • Inga startavgifter

Skaffa bredband och surfa obegränsat med mobil, dator och surfplatta.

Vilket är vårt bästa bredband?

Vi erbjuder både mobilt bredband och fiberbredband. Med våra bredband får du en stabil, snabb och säker uppkoppling. Surfa så mycket du vill med obegränsad surf.

Mobilt bredband passar för alla och funkar inom hela Sverige. Du kan enkelt flytta routern mellan ditt hus och sommarstugan. Mobilt bredband är flexibelt, snabbt och enkelt.

Vårt fiberbredband är ett fast bredband via fiber, som du installerar hemma hos dig. Fibernätet byggs hela tiden ut och vi levererar hela tiden till nya adresser. Kolla här om du kan ha fiberbredband på din adress. Fiberbredband är stabilt och snabbt.

Vanliga frågor
Kan jag använda mobilt bredband hemma?

Ja. Mobilt bredband passar lika bra hemma som på landsstället. Ta med dig routern och få bredband där du befinner dig.

Vad är skillnaden mellan fiberbredband och mobilt bredband?

Fiberbredbandet är ett fast bredband kan bara användas på den adress det är beställt till. En nätverkskabel kopplas in i routern. Internet kommer genom nedgrävda fibertrådar i marken.

Med mobilt bredband kommer internet genom 4G-nätet. Alltså samma nät som mobiltelefoner använder för surf. Det mobila bredbandet kan användas var som helst där du har 4G-täckning. Koppla bara in routern i en vanlig väggkontakt. Det mobila bredbandet kan du flytta mellan olika platser, exempelvis mellan hemmet och landsstället.

Hur mycket kan jag surfa med mobilt bredband?

Du kan surfa hur mycket som helst med mobilt bredband. Surfen är obegränsad och kan inte ta slut.

Kan jag använda WiFi eller kabel?

Fiberbredband och mobilt bredband kan användas med både nätverkskabel och WiFi. Du kan ha exempelvis ha mobilen uppkopplad med WiFi och datorn uppkopplad med nätverkskabel.

Nätverkskabel ger en stabilare uppkoppling. Ena änden av sladden kopplas in i routern och andra änden kopplas in i din dator, Smart-TV eller Apple TV. Finns det inget nätverksuttag kan du använda en adapter.

WiFi ger mer flexibilitet och du slipper sladdar. Placera routern på en bra plats för att göra wifi:et så bra som möjligt. Koppla upp din mobil till WiFi och sparar du på surfen som ingår i mobilabonnemanget.

Vi rekommenderar dig att använda nätverkskabel om du har en Smart-TV med streamingtjänster. Netflix och liknande tjänster blir bättre med nätverkskabel än WiFi. Jobbar du hemifrån och har många videosamtal, kan det också vara bra att använda nätverkskabel.

Vad betyder frekvenserna 2,4 GHz och 5 GHz?

Det trådlösa nätverket, eller WiFi-nätet, går på två olika frekvensband, 2,4 GHz eller 5 GHz. Generellt kan man säga att 5 GHz ger snabbare hastighet, medan 2,4 GHz ger bättre räckvidd. Det vanliga 2.4 GHz-nätet löper en lite större risk att störas av omgivningen som till exempel vitvaror och WIFI routrar från nära grannar, men gör att du kan surfa längre bort från routern.