1. Hem
  2. Bredband

Bredband

  • Snabbt
  • Säkert
  • Inga startavgifter

Skaffa bredband och surfa obegränsat med mobil, dator och surfplatta.

Skaffa bredband

Med bredband från Comviq får du en stabil, snabb och säker uppkoppling. Surfa obegränsat och streama film, serier och underhållning. Du kan välja mellan mobilt bredband och fiberbredband beroende på vad som passar dig bäst.

bredband hem i brevlådan

Vilket bredband kan jag ha?

Vill du ha en flexibel lösning? Med mobilt bredband kommer din uppkoppling via 4G-nätet. Det är enkelt, smidigt och kräver ingen komplicerad installation. Du kan dessutom flytta routern mellan ditt hus och sommarstugan, det funkar inom hela Sverige.

Vill du ha ett snabbt bredband? Vårt fiberbredband är ett säkert bredband via fiber som du installerar hemma hos dig och kan bara användas på den adress det är beställt till. Uppkopplingen kommer via en nätverkskabel som kopplas in i routern.

Billigt bredband

Hos oss kan du köpa mobilt bredband och surfa obegränsat till ett schysst pris. Vi bjuder dessutom på en snabb 4G-router när du väljer att binda abonnemanget i 24 månader. Vill du hellre ha vårt prisvärda fiberbredband? Då surfar du i hastigheter upp till 500 Mbit/s.

Surfbräda i sand
surfbräda

Surfgaranti

Vi vill att du ska känna dig trygg med våra produkter och tjänster, oavsett vad som händer. Därför har vi infört surfgaranti. Har du ett mobilabonnemang hos oss och ditt fiberbredband skulle krångla så får du 50 GB extra surf i mobilen så du kan hålla dig uppkopplad.

Vanliga frågor
Vad är skillnaden mellan fiberbredband och mobilt bredband?

Fiberbredbandet är ett fast bredband kan bara användas på den adress det är beställt till. En nätverkskabel kopplas in i routern. Internet kommer genom nedgrävda fibertrådar i marken.

Med mobilt bredband kommer internet genom 4G-nätet. Alltså samma nät som mobiltelefoner använder för surf. Det mobila bredbandet kan användas var som helst där du har 4G-täckning. Koppla bara in routern i en vanlig väggkontakt. Det mobila bredbandet kan du flytta mellan olika platser, exempelvis mellan hemmet och landsstället.

Kan jag använda WiFi eller kabel?

Fiberbredband och mobilt bredband kan användas med både nätverkskabel och WiFi. Du kan ha exempelvis ha mobilen uppkopplad med WiFi och datorn uppkopplad med nätverkskabel.

Nätverkskabel ger en stabilare uppkoppling. Ena änden av sladden kopplas in i routern och andra änden kopplas in i din dator, Smart-TV eller Apple TV. Finns det inget nätverksuttag kan du använda en adapter.

WiFi ger mer flexibilitet och du slipper sladdar. Placera routern på en bra plats för att göra wifi:et så bra som möjligt. Koppla upp din mobil till WiFi och sparar du på surfen som ingår i mobilabonnemanget.

Vi rekommenderar dig att använda nätverkskabel om du har en Smart-TV med streamingtjänster. Netflix och liknande tjänster blir bättre med nätverkskabel än WiFi. Jobbar du hemifrån och har många videosamtal, kan det också vara bra att använda nätverkskabel.