1. Hem
  2. Bredband
  3. Fiberbredband

Fiberbredband

  • Valfritt startdatum
  • Ingen bindningstid eller startavgift
  • Dubbel surf i mobilen
  • Rabatt 1 år för nya kunder

Skaffa bredband via fiber och få rabatt i ett helt år. Välj hastighet 500 Mbit/s och spara 1440 kr!

Testa om du kan ha Comviq via fiber

Se vilka hastigheter du kan ha

Hämta folkbokföringsadress
eller

Välj hur snabbt bredband du vill ha

Välj hastighet (Mbit/s)
  • Valfritt startdatum
  • Ingen bindningstid eller startavgift
  • Dubbel surf i mobilen
  • Rabatt 1 år för nya kunder

Bredband via fibernätet

Att vara uppkopplad via fibernätet med Comviq Bredband fiber 100/100 och uppåt är ett säkert sätt att få supersnabbt internet hemma. Koppla upp datorer, mobiler, surfplattor och TV utan oro för att bredbandet inte ska räcka till.

Har du mobilabonnemang hos oss och skaffar bredband via fiber, får du alltid dubbel surf i mobilen. Och med vår surfgaranti ser vi också till att du är uppkopplad, oavsett vad som händer. Skulle ditt fiberbredband krångla får du 50 GB extra surf i mobilen.

Mobilabonnemang med surf
bredband hem i brevlådan

Billigt fiberbredband

Ett stabilt och supersnabbt bredband behöver inte kosta skjortan. Med vårt billiga fiberbredband ingår förmåner som tre månaders rabatt på redan bra priser och surfgaranti för nya kunder.

Med Comviq som fiberleverantör behöver du heller inte oroa dig över uppsägningstid eller startavgifter. Inga onödiga kostnader tillkommer.

Surfgaranti

Som kund hos Comviq kan du tryggt surfa vidare även om något skulle krångla med ditt fiberbredband. I så fall aktiverar du bara vår surfgaranti. Det innebär att du som har ett mobilabonnemang hos oss får 50 GB extra surf i mobilen, så att du aldrig står utan uppkoppling.

surfbräda
Karim på häst

Byt internetleverantör till Comviq

Det är enkelt att byta fiberleverantör till Comviq.

Börja med att använda verktyget högst upp på den här sidan för att ta reda på om Comviqs fiberbredband finns tillgängligt på din adress.

Välj hur snabbt bredband du vill ha och beställ. Vi kommer sedan att kontakta dig för att ta reda på när du vill att bredbandet ska aktiveras. Du avslutar själv avtalet med din tidigare leverantör.

Vanliga frågor
Hur avslutar jag mitt gamla bredband?

Kontakta din nuvarande operatör och informera dem om att du skulle vilja avsluta ditt abonnemang. Glöm inte att fråga om du måste skicka tillbaka din router.

Kan jag använda routern jag redan har?

Ja, du kan använda din nuvarande router. Däremot rekommenderar vi att skaffa vår router då vi enklare kan hjälpa dig om det skulle bli något problem med routern.

Jag ska flytta, hur gör jag?

Skriv in adressen du ska flytta till i fältet ovanför på den här sidan för att se om vi kan leverera bredband till dig. Är du befintlig bredbandskund som ska flytta ber vi dig kontakta vår kundservice, så kan de hjälpa dig att ändra adress för ditt bredbandsabonnemang.

Kan jag byta till en annan hastighet senare?

Ja! Du kan ändra hastighet, både upp och ner, när du vill.

Vad är uppladdningshastigheten?

Uppladdningshastigheten skiljer sig beroende på var du bor. Skriv in ditt personnummer, eller din adress, i fältet ovanför på den här sidan för att se vilken uppladdningshastighet du kan ha där du bor.

Vad betyder frekvenserna 2,4 GHz och 5 GHz?

Det trådlösa nätverket, eller WiFi-nätet, går på två olika frekvensband, 2,4 GHz eller 5 GHz. Generellt kan man säga att 5 GHz ger snabbare hastighet, medan 2,4 GHz ger bättre räckvidd. Det vanliga 2.4 GHz-nätet löper en lite större risk att störas av omgivningen som till exempel vitvaror och WIFI routrar från nära grannar, men gör att du kan surfa längre bort från routern.

Vilka är skillnaderna mellan fiberbredband och mobilt bredband?

Ett fiberbredband kan bara användas på en och samma adress, där du har en fysisk uppkoppling via fibertrådar i marken. Av samma skäl fungerar det oberoende av hur mobiltäckningen är på adressen och du får alltid den hastighet (bandbredd) du beställt.

Ett mobilt bredband kopplas istället upp via 4G-nätet – samma nät som mobiltelefoner använder för surf. Det betyder att det kan användas var som helst där du har 4G-täckning, men det innebär också att hastigheten varierar beroende på hur stark signal du har på den aktuella platsen.