Kom igång med eSIM

Med eSIM behövs inget fysiskt kort och den nya tekniken öppnar upp för flera spännande möjligheter. Tänk att till exempel ha flera olika abonnemang i samma mobil eller kunna köpa kontantkort när du är utomlands, och ringa till lokala priser. Allt utan att behöva byta SIM-kort.

Beroende på vilken mobil du har är det några olika steg du behöver följa för att komma igång med eSIM:

Apple iPhone

1. Öppna Inställningar i din mobil och välj Mobilnät – Lägg till mobilabonnemang.
  2. Skanna QR-koden med din mobilkamera och klicka på Lägg till mobilabonnemang. Du behöver ingen extra app för att skanna koden.
  3. Klart! Nu kan du välja vilket som ska vara ditt primära och sekundära abonnemang. Har du enbart ett abonnemang så blir det automatiskt primärt.

Samsung Galaxy

1. Öppna Inställningar i din mobil och välj Anslutning > SIM-kortshanterare.
  2. Välj Lägg till abonnemang > Lägg till med QR-kod. Scanna koden med din mobilkamera och följ instruktionerna. Du behöver ingen extra app för att skanna koden.
  3. Klart! Du kan nu hantera dina eSIM i SIM-kortshanteraren.

Huawei P-serie

1. Öppna Inställningar i din mobil och välj Mobilnätverk > SIM-kortshantering.
  2. Gå till SIM 2 eSIM > Inställningar för SIM-kort 2.
  3. Skanna QR-koden med din mobilkamera. Du behöver ingen extra app för att skanna koden.
  4. Klart! Under SIM-kortshanteraren kan du lägga till, ta bort och ändra inställningar för eSIM på din mobil.

Motorola

1. Öppna Inställningar i din mobil och välj Nätverk och internet > Mobilnätverk > Avancerat > Operatör.
  2. Välj Lägg till abonnemang. Scanna koden med din mobilkamera och följ instruktionerna. Du behöver ingen extra app för att skanna koden.
  3. Klart! Du kan nu lägga till, ta bort och ändra inställningar för eSIM för din mobil.